bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Nereden Çıktı Bu Millet Bahçesi
Yazarlar // 19 Ocak 2022 Çarşamba 19:06

Ragıp GÖKER

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Demir'in talebiyle Doğupark'ı da içine alan Samsun sahilindeki liman kavşağına kadar olan bölümdeki Kent Park alanlarını Milet Bahçesine dönüştürülmesine dair karar alınca Samsun’da Mustafa Demir'in, Samsunspor'un tesislerini yıkacağına dair kaygı oluştu.

Bu da yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, konu mecliste görüşülürken, endişelerini dile getiren CHP'li meclis üyelerine cevap verirken, Samsunspor tesislerine dokunulmayacağını söylemesine rağmen, konu tartışılmaya devam etti.

Mustafa Demir, Samsun kamuoyunundaki yoğun eleştiriler karşısında ayrıca sosyal medya üzerinden de ''Tesislere dokunulmayacak'' şeklinde açıklama yapmak zorunda kalsa bile Demir'i hedef alan suçlamaların son bulmayacağı anlaşılıyor.

Başkan'ın hakarete varan kimi paylaşımlardan rahatsız olduğu anlaşılıyor.

Ve fakat.

Başkan kusura bakmasın.

Hakarete varan paylaşımları kabul etmem mümkün değil elbette ama özellikle Samsunspor tesisleri konusunda kendisini eleştirenleri suçlamasını da kabul edemem.

Başkan bu duruma bizatihi kendisi zemin hazırlamıştır.

''Samsun'da eski 19 Mayıs Stadının yıkılmasıyla boşalan alanda Millet Bahçesi yapılmışken yani bu konudaki ihtiyaç giderilmişken, Samsun sahil şeridinin İlkadım ve Canik'teki bölümünün neredeyse tamamını içine alan kısmını millet bahçesine dönüştürme fikri nerden çıktı?'' diye sorar insanlar.

Amacım niyet okumak değil ama Mustafa Demir'in sahili millet bahçesine dönüştürme arzusunun, AKM'nin yanındaki alanda yaptırmak istediği Kent Yönetim Merkezi ile ilçeler için minibüs terminali projelerine, Mimarlar Odası Samsun Şubesince taşındığı mahkemeler tarafından konulan engeli aşmak amacı taşıdığı gibi bir algı uyandırıyor.

Hal böyle olunca şu soru da akla geliyor.

''Neden sadece engellenen projelerin olduğu alan değil de, Doğupark'ı da içine alan sahilin bütünü Millet Bahçesi olacak? ''

Bagajınızda Samsunspor tesislerine dokunmak gibi bir düşünce yoksa, Doğupark'a dokunma ihtiyacı nereden çıktı?.

Samsun'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilmiş Millet Bahçesi varken, milletin ortak kullanım alanı olan ve çivi bile çakılmasını önlemek amacıyla 'Kıyı Kanunu' ile korunan Samsun sahil şeridindeki Kent Park'ları, Millet Bahçesi'ne dönüştürme ihtiyacı nereden kaynaklandı.

Bu planın asıl amacı nedir?

''Samsunspor tesislerine dokunulmayacak'' şeklindeki açıklama ile kısa vadede Samsunspor tesislerinin korunacak olması yüreğimize su serpti elbette.

Samsunspor'u kurtarmış olduk belki.

Bir taraftarı olarak kulübümüzün tesislerine bu süreçte dokunulmayacak olmasına ben de sevindim elbette ama şimdi bir taraftan da  ''Sahilimizde acaba nelere dokunulacak?'' şeklindeki bir derin bir endişeyi de taşıyorum hala.

Siz ne düşünüyorsunuz peki?