bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Nerede Bu CHP'liler
Yazarlar // 18 Ekim 2018 Perşembe 09:38

Ragıp GÖKER

Yerel seçim süreci başladı.

AK Parti adaylarının 5 Kasım’da açıklanması bekleniyor.

MHP’de harıl harıl çalışıyor.

AK Parti’nin de, MHP’nin de Büyükşehir’in yanı sıra 17 ilçe belediyesi için biden fazla aday adayı var.

Ve fakat

Ana muhalefet partisi CHP’nin ise üzerinde ölü toprağı mı var ne.

Kıpırdamıyor mübarekler.

Büyükşehir’i zaten şu ana kadar düşünen olmadı.

Birçok ilçesine da şu an itibariyle talep gelmedi.

Oysa Tekkeköy’de CHP pekala seçimi kazanabilir.

Yakakent’ de CHP’nin seçim kazanabileceği başka bir ilçe ama şu ana kadar oraya da talep olmadı.

Bafra’da adayı yok CHP’nin.

Tekkeköy, 19 Mayıs, Terme, Ayvacık, Asarcık, Canik, Vezirköprü ve Havza için, CHP’den aday adaylığı başvurusu duyulmadı şu ana kadar.

CHP’liler için varsa yoksa Atakum.

Cemil Deveci ve Metin Burma’nın aday adayı olacakları beklenen bir durumdu ama Burma’nın Özel Kalem Müdürlüğünü yapmış olmanın yanı sıra, Atakum Gönüllüleri Platformundaki çalışmaları nedeniyle, Bayram Çelik de uzun süredir kendisini belediye başkanlığına hazırlıyor.

İlçe Başkanlığı yarışını Cemil Deveci’ye karşı kaybetmiş olsa da, Deveci karşıtlarının Turgay Özçelik’i aday yapmak için çalıştıkları biliniyor.

Dr. Abdullah Taşkın da Atakum’un başka bir taliplisi ama ‘’Atakum’a kadın eli değsin’’ diyenler de Ayalin Tat’ın Başkan olmasını istiyorlar.

Bu nedenle Aylin Tat’a şans tanıyanların sayısı da küçümsenmeyecek oranda.

İlkadım’a ise, Yılmaz Karagöz’ün dışında yarın aday adaylığını açıklayacak Murat Şener talip oldu.

Yılmaz Karagöz, Kavaklılar Derneğindeki çalışmaları nedeniyle tanınan bir isim.

Murat Şener, adı kamuoyunda pek bilinmiyor olsa da, DSİ’de, İnşaat Yüksek Mühendisi olarak çalışmış olmasının yanı sıra Şube Müdürlüğü görevinde de bulunması nedeniyle İlkadım halkının oylarını alabileceğine inanılan bir isim olarak ön plana çıkıyor.

CHP’nin İlkadım’da küçümsenmeyecek bir oy potansiyeli var ama yüzde 22’lik bir oy oranına rağmen İlkadım’a yan gözle bakıp ‘’ille de Atakum’’ demeleri de çok anlaşılır bir durum olmasa gerek.

İl Başkanlığı düğümü, Mehmet Kundak’ın yeniden atanmasıyla çözüldü ama Kundak’ın yönetim kurulu listesinin, ağırlıklı olarak Atakumlulardan oluşması nedeniyle ‘’CHP sadece Atakum’u istiyor’’ diyenleri haklı çıkartıyor.

CHP, Samsun’da tarihinin en kötü günlerini yaşıyor.

Rahmetli Muzaffer Önder’den bu yana kazanmaya yaklaşamadığı gibi, adayların belirlenmesine çok az bir süre kalmasına rağmen aday bile çıkaramamak gibi bir durumla karşılaşmak üzere.

‘’Parti görevi’’ diye birisi aday yapılacaktır elbette ama Türkiye’nin ana muhalefet partisinden, partililerin bile umudunu kesmiş olmasının sorumluluğunu Samsun’da kim üstlenecek merak ediyorum.