bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Nedeni Bilinmiyor Mu?
Yazarlar // 6 Temmuz 2019 Cumartesi 12:21

İsmail BAŞARAN

Samsun'da Büyükşehir Belediyesi SASKİ'nin suya yaptığı ve Türkiye gündemine oturan yüzde 25'lik zam hakkında açılan iptal davasında mahkeme ara karar verdi.

Nedir bu ara karar demeyin sakın, hâkimler de ne yapacaklarını şaşırmışlar sanırım topu başkasının üzerine atmak istiyorlar.

Mahkemenin ara kararında zammın8 nedeni Büyükşehir Belediyesi SASKİ’ye sorulmuş.

Büyükşehir belediyesi de aldığı yanıtı mahkemeye sunacakmış. Büyükşehir savunmayı 30 gün içinde iletecekmiş mahkemeye.

Mahkeme oybirliği ile verdiği ara kararda, zammın nedenlerini Büyükşehir Belediyesi SASKİ'ye sordu. SASKİ savunmasını 30 gün içerisinde mahkemeye sunacakmış.

Şimdi gelin hep birlikte bir toto oynayalım; mahkeme verilecek raporu onaylayacak mı yoksa zam yapılamaz mı diyecek? Sanki bu zammın neden yapıldığını kimse bilmiyor da gün kazanılmaya çalışılıyor.

Etmeyin yapmayın insanların aklıyla dalga geçmeyi bırakın artık. Mevcut rakamlarla SASKİ zarar ediyorsa, demek ki bir yerlerde hata yapılıyor. Ya israf ediliyor veya belediyenin bütçesinin açıkları kapatılmak isteniyor. Düşün artık vatandaşın yakasından, zararı önlemek için önce israfı önleyin, çalışan personel sayısında azaltmaya gidin.

Yüksek maaşlı işçileri çıkarın yerlerine Suriyelileri alın nasıl olsa yakında alınacaklar devlet kurumlarına. Samsun Büyükşehir Belediyesi neden öncü olmasın ki?

 

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ MÜ?

Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlara 29 bin 689 yeni sağlık çalışanının kamuda istihdamına yönelik çalışmamızın ilk etabı olan 12 bin sözleşmeli sağlık personelinin atamasını gerçekleştiriliyor. Vatana millete hayırlı olsun.

Daha önce de hekim, diş hekimi ve eczacı alımları yapılmıştı.

"İlk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi unvanlarda ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS puanıyla yapılacak bu atamalar için ilanımız bir ay içinde yayınlanacak" denildi yapılan açıklamada.

Bütün bu adı sayılanlar hangi okullarda yetiştirilecek, Türkiye’deki okullarda mı yoksa Suriyelilerden yine alımlar yapılacak mı?

Büyüt bu dallara alımlar yapılacaksa o bölümlerde hizmetler iyi gitmiyordu anlamını mı çıkaracağız şimdi.

Ekonomi çöktü, Sağlık Sistemi çöktü çökecek, Özel hastanelere devrediliyor işler.

Oh ne ala memleket, vatandaşın vergileri sarayların yapımına, danışmanların maaşlarına, yeni kurulan kurullara atananlara gitsin, üretici tarlasına atacak gübre alamasın.

Sonra da iki paket çaya ve bir torba pirince muhtaç edilsin, konuşmaları sırasında vatandaşa paket paket çay atılsın ve insanların onurlarıyla oynansın.

İnsanlara çay paketleri atmak değil, çay öretmesini desteklemektir önemli olan.