bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Neden Samsun?
Yazarlar // 23 Mart 2020 Pazartesi 23:29

İsmail BAŞARAN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 7 ülkeden 3 bin 358 öğrencinin Türkiye'ye getirilerek, Sakarya ve Samsun'daki yurtlarda karantinaya alınacaklarını söyledi.

Tabi bu insanların sokakta pimi çekilmiş bomba gibi dolaşmaları istenemez de neden Samsun diye sormak istiyorum. Saygıdeğer Bakan Bey Samsun’daki yurtların çok mu sağlığa uygunluk içerdiğini umuyor. Yoksa bu virüsten biraz da Samsun nasibini alsın iye mi düşünüyor?

Samsun’da sağlık konusunda yeterli altyapı var mı, hastaneler yeterli mi, yatak sayısı yeterli mi? Bütün bu soruların yanıtını Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu vermeli. Aslına bakarsanız bu konudaki kararın Dışişleri Bakanı tarafından değil de Sağlık Bakana tarafından verilmesi gerekmiyor mu?

Alınacak kararlar hakkında yönetenlerin bile kendi aralarında anlaşamadıkları ortadayken virüsün Türkiye’de yaygınlaşmasının önlenmesi hangi ölçüde önlenebilir ki?

Kimsenin işine karışmak gibi bir derdim yok, öyle bir bilgim de yok ancak düşünebiliyor ve bir sonuca varabiliyorum. Öyle görünüyor ki Hükümet aradan bunca zaman geçmesine rağmen pek de sağlıklı düşünemiyor, herkes birbirinin işine karışıyor ve öne çıkma planları yapıyor.

Sayın Çavuşoğlu neden Samsın? Diğer yurtlar doldu mu, Milli Eğitim Bakanı bu konuda bir açıklama yapmalı. Yapmalı ki Samsun’da yaşayanlar olarak paranoya yaşamayalım.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARINA ALIŞKINIZ

Bir genelge yayınlandı ve 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşların sokağa çıkma yasağı başladı.

Bazı belediyeler de yasağı delip parklara giden yaşlıların oturmalarını engellemek için buradaki bankları söküyor. Doğru da yapıyorlar, sadece sökmek yetmez elbette parkların da ilaçlanması gerekiyor.

Bu virüsün ölümcül olduğunun henüz farkına varmamış olanlar var gibi görünüyor. “Bana bir şey olmaz” mantığıyla hareket edenler, belki size bir şey olmaz ancak farkında olmadan taşıdığınız virüs bir başkasını etkileyebilir. Sokağa çıkmayın, evinizde oturun, ne yapacaksanız kendinize yapın.

 

İNTERNET ÜCRETLERİNİ KİM KARŞILAYACAK

Ölümcül corona virüsü nedeniyle, eğitime verilen aranın ardından uzaktan eğitim başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı adlı internet sitesinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, derslerini takip edebilecek. Vali Osman Kaymak yaptığı paylaşımda, ders programını açıklayarak, öğrencilere iyi dersler diledi.

Bakanlık doğrusunu yaptı da insanların evlerindeki internetlerin çoğunun sınırlı olduğu, bu sınırın aşılması halinde ek ücret ödemeleri gerektiğini biliyorsunuz sanırım. Bu durumda ek ücret gelecek mi, gelecekse kim tarafından ödenecek, bu sistem devredeyken her yaştan öğrenciler derslerini internet üzerinden alırken gelecek ek ücretler silinecek mi? Yoksa öğrenciler dışarıdan eğitim alırken internet sağlayıcılar ceplerini mi dolduracak, vatandaşın cebinden daha fazla internet ücreti mi çıkacak?

Karar alınırken önü ve arkası, getirip götüreceği de incelenmeli, salgın denilen hastalık nedeniyle zaten zar zor geçinen aileler daha fazla yük altında bırakılmamalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünya büyük adamların düzeyinde yaşayamaz. (George Frazer)