bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Neden Rüşvet Soruşturması Yok
Yazarlar // 30 Nisan 2021 Cuma 09:23

İsmail BAŞARAN

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvetten tutuklanan ve kasasında milyonlar çıktığı belirtilen Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K'yı TBMM'de yeniden gündeme taşıdı. Hancıoğlu, neden soruşturma açılmadığını sordu, tepki gösterdi.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler. Eğer iddialar doğruysa neden yargılanma olmuyor, eğer yargılanma olursa işin içinde kimlerin olduğu mu ortaya çıkacak? O nedenle mi yargılama yapılmıyor? Eğer Samsun Büyükşehir Beleditesi CUMHUR İttifakı’nın AK Partili adayı tarafından kazanılmasaydı, MİLLET İttifakı’nın kazandığı bir Belediye Başkanı görevde olsaydı bu iddialar enine boyuna soruşturulacaktı mutlaka. Samsun küçük bir ol değil. Adnın rüşvet iddialarına karışması ve soruşturma açılmaması sizce de yanlış değil mi?
Eğer bu konu araştırılmaz ve varsa suçlu oloan yargıloanıp cezalandırılmazsa önümüzdeki seçimlerde CUMHUR İttifakı vatandaşın karşısına nasıl çıkıp da oy ısteyecek? Bugün yapıldığı iddia edilen yolsuzluk yargıya taşınıp sonuçlanmazsa ve aklanma olmazsa sandık geldiğinde seçmene nasıl anlatılacak bu konu? Ve de eğer Samsun Büyükşehir Belediyesi el değiştirir ve MİLLET İttifakı’na geçerse yargılanma kesin olarak başlatılacaktır. Ve de Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K. konuşursa işte o zaman, o zamanı düşünmek bile istemiyorum, altınlar va milyonların kime gittiği anlaşılırsa o günü düşünmek bile istemeyenler vardır mutlaka.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ENFLASYONA YENİLDİ
ONDOKUZ MAYIS Üniversitesi’nde (OMÜ) görevli sağlık çalışanları, 3 yıldır zam ve enflasyon farkı alamadıkları ve maaşlarının diğer kurumlarda çalışan personellerden düşük olduğunu belirterek yürüyüş düzenlediler. Nasıl olduysa da ellerindeki döviz ve pankartlarla Rektörlük binasına kadar da yürüdüler.
Yürüyüşün sonunda konuşma yapan Sağlık-İş Samsun Şube Başkanı İrfan kalyoncu, “Bizler çok zor durumdayız. Evimize giderken 1 ekmek daha fazla alabilecek miyiz diye düşünüyoruz. Salgında da 20 gün kapatıldık. 20 gün sonra burada her gün beraber oluruz. Her gün yürürüz ama buna meal vermeden, hakkımızı verin. Hakkımız olanı istiyor, başka bir şey istemiyoruz "dediler.
Üç yıldır haklarını alamayan insanlardan hangi mantıkla hizmet bekleniyor. Üç yıldır hiçbir zam ve enflasyon farkı almamış çalışanlar. Bunun adı doğrudan işçilerim ve memurların haklarını gasp etmektir. Gaspın da suç olduğu bilinkektedir. İşçiler ücrelerinni fahiş düzeye çıkarılmasını da istemiyorlar. Sadece en az dört bin lira maaş istiyorlar. Sağlık çalışanlarından yönetim acaba nasıl bir performans bekliyor. Pandemi döneminde ön safta savaşanlara haklarının verilmemesini Rektörlük nasıl açıklayacak acaba?

İYİ BİR HABER
Samsun’da iyi işler de oluyor. Bunlardan birisi Alaçam ve Yakakent ilçelerini ilgilendiriyor. İki ilçe için 17 bin 384 m2 kapalı alana sahip 50 yataklı Devlet Hastanesi'nin yer teslimi yapıldı, sözleşmesi imzalandı.
Önemli olan bşlamaktı ve başlandı, nasıl olsa biter. Umarım ki vaktinden önce biter de vatandaş sağlığı iğçin başka ilçelere gitmek zoruna kalmaz. Yastane talallandıktan sonra büyük ölçüde Sinop’un Gerze ilçesine de hizmet verebilecektir. Bölgede nüfs özellikle yaz döneminde artıyor. Yakakent’in sahilde olması yaz dönemlerinde nüfusunun armtasına yol açıyor. Tek çekincem vaktinde bitirilemeyecek olmasıdır, çünkü Türkiye’de bazı yapılar başlar ve biririlemez. Bunlardan birisi de Bafra’da yapımına başlanan ancak biritilemediği gibi inşaatı da atıl kaldığından çürümeye yüz tutan Hastane inşaatıdır.

GÜNÜN SÖZÜ
Kırdım diyorsun zincirlerini... Evet, köpek de çeker koparır zincirini, kaçar o da, ama halkaları boynunda taşıyarak...
(Persius)