bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Neden Geç Kalındı!
Yazarlar // 24 Ocak 2019 Perşembe 00:35

İsmail BAŞARAN

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (Cumhur İttifakı) Samsun Belediye Başkan adaylarını açıklamasından sonra Millet İttifakının adaylarını halen açıklamaması kafaları karıştırıyor.

Acaba kimin nereden aday gösterileceği mi açıklanmadı?

Yoksa MHP’den istifa eden Erhan Usta’nın ve Necaattin Demirtaş’ın İYİ Parti’ye geçip Millet İttifakından aday gösterilip gösterilmediği konusunda mı anlaşılmadı soruları soruluyor.

Parti Her iki partinin Samsun İl yöneticileri tarafından da bu konuda bir açıklama yapılmıyor. Bu açıklamaların gecikmesinin nedenini de İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar açıkladı.

Yaşar, anketlerin yapıldığını bazı isimlerin simge haline geldiklerinin ortaya çıktığını belirtti ve saha tespitlerine göre adayların belirleneceğini kaydedip amacı açıklarken de şu cümlenin altını çizdi: "Amaç kazanacak adaylar. Samsun bizden bunu bekliyor."

Garip değil mi sizce de, amaç zaten bu olmalı değil miydi, hiçbir seçime kaybetmek için girilmeyeceğini artık beş yaşındaki çocuk bile biliyordur.

Samsun’da CHP adaylarının bazılarının da henüz açıklanmaması “neler oluyor” sorularının sorulmasına yol açıyor.

Zihni Şahin’in Cumhur İttifakı tarafından Atakum adayı gösterilmesinin ardından Millet İttifakı da adayını açıklasa da vatandaş kararını vermek için ortaya çıkacak projeleri değerlendirebilse.

SANDIĞA SAHİP ÇIKMAK

Genç bir imam (devrimci ilahiyatçı) bir köye tayin olmuş. Vazifeye başlamış, bir gün iki gün kimse camiye gelmiyor. Köy kahvesine gidip köylülere niye camiye gelmediklerini sorunca "Yahu Hoca efendi, biz köylü adamız. Tarlada çamur içinde çalışıyoruz. Ayakkabıları yıkamak çok zor bizi bırak” demişler. Hoca da camiye çamurlu ayakkabılarla girilebileceğini söylemiş. Köylü camiye gelmeye başlamış. Bir müddet sonra tayini çıkınca yerine gelen yaşlı imam (Tutucu) bakmış ki millet ayakkabıyla camiye giriyor kızmış ve kendisinden önceki imama sormuş:

Hayrola hoca efendi, bu ne hal.

Genç imam cevap vermiş:

"Valla ben camiye soktum, sen de ayakkabılarını çıkartır.”

Gelelim bu fıkradan almamız gereken derse: Önümüzde bir seçim var, vatandaş kendi seçtiği değil de parti yöneticileri tarafından seçilen adayları belediye başkanı seçebilmek için sandık başına gidecek.

Kısacası öncelikle heder sandığa sahip çıkmak için sandığın başına gidip oy kullanmak gerekiyor. Kimin seçildiği ise işin ikinci aşamasıdır.

Bu bölümde de unutulmaması gereken bir konu vardır.

Seçim sonuçlarının sandığa atılan oylarla değil de sandıktan çıktığı söylenen oylarla belirleneceğidir.

Burada hile yapılmaması için de parti görevlilerinin uyanık olması şarttır.

Sahi, bu seçimde de mühürsüz oylar geçerli sayılacak mı? Yüksek Seçim Kurulu son dakikada böyle bir karar alabilir mi?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Öyle bir açmaza düştü ki Vatan,

Uyku belli değil, düş belli değil

Çöktü üstümüze bir kara duman

Işık belli değil loş belli değil.

Ümit Yaşar Oğuzcan