bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ne Yapmak İsteniyor
Yazarlar // 19 Aralık 2018 Çarşamba 22:20

İsmail BAŞARAN

Nasıl olsa liderlerin dediği oluyor o nedene de siyasetin biraz dışına çıkalım da Samsun’da neler yapılmak istendiğini dile getirelim. Bir zamanlar Samsun’da bir balık pazarı vardı sonra Büyükşehir Belediyesi Adnan Kahveci parkına taşıdı pazarı.

Çok da modern oldu ancak vatandaş balık almaya gitmeyince Saathane meydanında balık satışlarına yine izin verildi. Kahveci parkındaki balık pazarına giden var mı bilmiyorum da vatandaş balığı Saathane’den ya da Eski Vilayet binasının karşısındaki satıcılardan alıyor, arabalardaki satışlar da cabası.

Samsun Sakatlar Derneği Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu geçenlerde kulağımıza kar suyu kaçırdı. Bir açıklama yaptı ve Atatürk Kültür Merkezi’nin yanındaki parkın içinde kendilerine tahsis edilen mekanın çıkmaları istendiğini söyledi. Gerekçe olarak da kendilerine o parkın içinde balık pazarı kurulacağının söylendiğini belirtti. Bu nasıl bir anlayış anlamadım.

Kültür merkezinin yanında balık satışı…

Olur mu olmaz mı kararını ben veremem de orada yapılması düşünülen balık pazarındaki balıkların çok kültürlü olacağını söyleyebilirim. Eğer gerçekleşir de burada balıklar satılırsa Sakatlar Derneği nereye gönderilecek?

Otobüslerine engelli rampası yapmaktan ve kullanılmasından aciz durumdaki Samsun Büyükşehir Belediyesi, yapacağı bu uygulamayla engellileri yok mu sayacak?

Samsun’u yönetenler, engellilere sahip çıkın, başka ne diyelim…

 

YOKSULLUĞUN İŞARETİ

Kim ne derse desin, kim hangi rakamlarla oynarsa oynasın, gerçek işte bu:

Türk insanı günden güne yoksullaşıyor.

Belki bunun aksini anlatmak isteyecekler çıkabilir. Veya “bizim iktidarımızda” diye başlayıp devamını getirecekler de.

Ancak bunların hiç birisi Türk insanının günden güne yoksullaştırıldığı gerçeğini gizleyemez. Kapanmakta olan işyerlerinin sayısının artması, artan işsizlik, gündeme neden getirilmiyor bunu anlamıyorum.

İnsanlarımızın sıkıntısı yetiyormuş gibi Suriyeliler alındı getirildi. Vatandaşımızın ekmeğine ortak edildi, Türk'e tanınmayan kolaylıklar onlara tanındı. Bu olumsuzluklardan Samsun halkı da nasibini almış oldu. Türk vatandaşlarının kapattıkları işyerlerinin Suriyeliler tarafından açıklatma olduğu iddiaları ortalıkta dolaşıyor.

Allah sonumuzu hayır eylesin.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan yaratılıştan iyidir. Kötülüğe yönelişi, dış etkilerdendir. Lu Wang