bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ne Yaman Çelişki
Yazarlar // 7 Şubat 2015 Cumartesi 00:00

Ragıp GÖKER

Dün akşam Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu'nun davetlisi olarak Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesinde yapılan bir toplantıya katıldım.
EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Bolat'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve şubenin avukatı Gökçe Bolat'ın Ak Saray'ın konuşlandırıldığı Atatürk Orman Çiftliğindeki yapılaşmaların engellenmesi için verdikleri mücadeleyi dinledim.
Toplantıdan edindiğim intibaa göre, Ak Saray oraya yapıldı ama öyle anlaşılıyor ki, Mimarlar Odası Ankara Şubesinin başlattığı engelleme çalışmaları da hız kesmeden sürecek.
Eve gelip karnımı doyururken bir taraftan da günlük haberleri gözden geçiriyordum ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yapımı sürerken mahkemenin yürütme kararına karşın, her nasılsa tamamlanan o çok katlı oteli gayrı resmi olarak açmış olduğunu öğrendim.
Bu sırada TV' de bir tartışma programı da başlamıştı.
Programın sunucusu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş, laik ve demokratik hukuk devleti olduğuna dair açıklamasını anons ediyordu.
Fena halde kafam karıştı.
Zira Ak Sarayın kaçak yapı olduğunu iddia eden Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 250 devlet ve hükümet başkanına mektup yazarak, sarayın kaçak yapıldığı konusunda bilgi verdiğini de söylüyor.
Yapımıyla ilgili tartışmanın bitecek gibi görünmediği Ak Saray mahkemelik olmuş ve mahkeme süreci de devam ediyor ama bir taraftan da eksikliklerin tamamlanması amacıyla bazı birimlerdeki inşaatların sürdüğü de biliniyor.
“Bir hukuk devletinde böyle şeyler olur mu?” demeyin.
Alın size Samsun’dan çarpıcı bir örnek.
Samsun’da da Mimarlar Odası Samsun Şubesi bizim Fener’deki o çok katlı binanın hukuka haykırı yapıldığını iddia ediyor.
Ve fakat
Gelin görün ki ‘çirkin yapı’ olduğu konusunda fikir birliğine varılmış o yapıda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, önceki gün aralarında Vali İbrahim Şahin ile bazı AK Partililerin bulunduğu bir zevata kahvaltı vermiş.
Başkan Cemal Abi ile Fahrettin Abi’yi de unutmayarak davet ettiği o kahvaltı ile binadaki oteli gayrı resmi olarak açmış aslında.
Bir anlamda bina meşrulaştırılmış yani.
Ve fakat
Benim üzerinde durmak istediğim konu başkanın o kahvaltıda söyledikleriyle ilgili.
"Ne kadar çirkin yapı varsa hepsini yıkacağım" demiş Başkan.
Ama o sözü ettiği yer manidar.
Başkanın, Samsun'da çoğunluğun çirkin bulduğu ve 'Ucube' olarak adlandırdığı o yapıda konuşurken, “Şehrin tarihi, turistik, kültür ve sosyolojik yaşamını olumsuz etkileyen, estetik ve güzelliğini bozan tüm çirkinliklerin ortadan kaldırılacağız” şeklindeki açıklamasını okuyunca "Başkan bizimle dalga geçiyor galiba" diye düşündüğümü sizden saklamayacağım.
Ne yaman çelişki.