bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
NASSINIZ EYİMİSİNİZ?
Yazarlar // 3 Ocak 2020 Cuma 13:52

İsmail BAŞARAN

Rahmetli Süleyman Demirel Türk Siyasetinin renkli simalarındandı. Mitinglerinde vatandaşa seslenirken “Nassınız eyimisiniz” diye sorarak başlardı. Vatandaşın büyük bölümü de rahmetliye sevdiklerinden olsa gerek “eyiyiz” diye yanıt verirdi.

O günler çok gerilerde kaldı artık siyasetçiler meydanlarda hep cek cak diye konuşuyor, iyi olup olmadıklarını, geçim sıkıntısı çekip çekmediklerini sormuyorlar.

Vatandaşı sevmediklerinden mi, gelecek tepkilerden korktukları için mi bilemem ancak sorulsa bile verilecek tepkili yanıt belli: Geçinemiyoruz, günden güne daha fazla aç kalıyoruz.

Maaşlara gelen zamlar ile her ay gelen faturalardaki zamlar birbirini tutmuyor. Faturalara en az yüzde 40 ve üzeri zamlar gelirken, maaşlara verilen zamlar ortada, neymiş hazinede yeterli para yokmuş. Yalanınızı seveyim, madem hazinede yeterli para yok kanalları ve havaalanlarını neden yapıyorsunuz? Türkiye’nin ekonomik ekonomisi bu kadar para harcamayı kaldırabiliyor mu?

Yönetenler de hep yükü vatandaşın sırtına vuruyor, kendileri kuş sütü kuru üzümle besleniyor. Bırakın kuş sütünü, kuşlar bile vatandaşın başına pisliyor, benim garip vatandaşım da şansını piyango biletlerinde arıyor.

Samsun’da da durum aynı, sürekli zam yapılıyor, zammı yapan kurumların başında da Büyükşehir Belediyesi geliyor.

Belediye en son Su Faturalarını vatandaşa zamlı gönderdi. İçme suyuna yüzde 25 zam yapıldı. SASKİ’nin yeni yılda aldığı indirim kararına rağmen Ocak ayı son ödemeli faturalar zamlı gönderdi. SASKİ, suyun metreküp fiyatını konutlara 4 lira 19 kuruştan, işyerlerine 7 lira 89 kuruştan kesti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Demir böylece verdiği sözlerden birisini daha tutamamış oldu.

Galiba siyasi hayatının son yıllarını yaşadığını kendisi de anladı. Öyle ya bu işin sonunda “eski milletvekili, eski bakan ve eski belediye başkanı” olmak da var. Yani her fani gibi “eski” olacak isminin başında. İyi misiniz ha?

 

ATAKUM’DAKİ CHP

CHP’li Atakum Belediyesinde neler oluyor? CHP’li Atakum Meclis Üyesi Abdurrahman Acat,  aldığı kararla partisinden istifa etti. Acat dilekçesini ilçe teşkilatına sundu. İlçe Başkanlığı da istifayı kabul edip, parti genel merkezine gönderdi. Buraya kadar tamam da Parti Genel Merkezi bu üyenin neden istifa ettiğini sorguladı mı acaba?

Bir meclis üyesi kendi partisinden neden istifa eder? Söyledikleri kulak arkası mı ediliyor, gündeme mi alınmıyor, olumsuzluklar varsa onları söylüyor da üzerinde mi durulmuyor?

Umarım Genel Merkez bu istifanın nedenini araştırır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eşitliğin olmadığı yerde haksızlık baş kaldırır.(Gustave Le Bon)