bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Nasıl Yönetiliyoruz?
Yazarlar // 18 Temmuz 2018 Çarşamba 03:31

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye başkanı iken istifa eden Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’da birçok çevre düzenlemesi nedeniyle mahkemelik olmuştu.

Çeşitli nedenlerde Mahkeme’ye gitmiş ve çıkmıştı. Bu giriş çıkışların içinde (A) takımı davası da vardı, çevre düzenlemeleri adı altında yapılanlar da vardı. Bir de yargıya intikal etmemiş olanlar bulunuyordu.

Çevre nedeniyle başı yargıdan bir türlü kurtulamayan Yusuf Ziya Yılmaz şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Çevre Komisyonu Üyesi” oldu.

Bu komisyon üyeliğinin ardından sizler bu soruya ne gibi bir cevap vereceğinizi merak bile etmiyorum. Çünkü yandaş olanlar “iyi olmuş” yandaş olmayanlar ise “iyi olmamış” yanıtını vereceklerine adım gibi inanıyorum.

Samsun’daki çevre düzenlemesi konularında Yılmaz kaç kez mahkemelik olmuştu hatırlayan var mı içinizde.

Bir de insanlar birbirlerine “Türkiye iyi yönetiliyor mu?” sorusunu sorup duruyor.

Yandaş olanlar bu soruya “evet” yandaş olmayanlar ise “Hayır” yanıtı veriyorlar.

 

CHP’DE GÜNDEM DEĞİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yine gündem değişti. Son seçimlerde partinin başarılı olamamasını İYİ Parti’ye milletvekili verilerek atılan adıma bağlayanlar da oldu.

Eski İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz bir çıkış yaparak “Kurultay delegeleriyle birlikte oldu ve Noter aracılığıyla Genel Merkez’e kurultay çağrısında bulundu.

Seçimlerdeki bana göre parti başarısızlığının nedenleri araştırılacağına birdenbire kurultay gündeme getirildi.

Kurultay’da “Baş” görüşülecek elbette. Partinin neden başarısız olduğu tartışılacak. Belki birilerinin aklına gelir de yerel yönetimlerde nasıl bir yol izleneceği de gündeme gelir.

Türkiye’nin nüfus yapısı ele alındığında, belgelerin büyük bölümünde vatandaşlar birdenbire mahalle yapılan ve oyları devşirilmek istenen köyler de kırsalda. Yardım yapılarak iktidara bağımlı hale getirilen insanların yaşadıkları yerlerde birçok ilçedeki durum.

CHP bu insanlara hangi hizmetleri verebileceği konusunda proje hazırlamak yerine Kurultay’a odaklanmış durumda.

Samsun’da CHP İl başkanlığı ve ilçe başkanlıkları iç çekişmeler yerine seçimlere odaklanmazsa en yakın zamanda muhalefetin “Anası” olma özelliğini de kaybedebilir.

Partinin yöneticileri bir de bu pencereden bakarlar mı acaba?

“Erken kalkan yol alır” sözünden hareketle adayların bir an önce belirlenip sahaya sürülmesi gerekiyor herhalde.

CHP için değil, tüm siyasi partiler için bir tutum olmalı bu anlayış.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatınızı cesurca kabullenin, başarıya dönüştüğünü göreceksiniz. (Emerson)