bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Nasıl Kandırılacağız?
Yazarlar // 3 Eylül 2021 Cuma 01:39

İsmail BAŞARAN

Samsun’da 15 bin kişiye iş olanağı sağlanacak olan tersanenin kurulması sözleri artık havada kaldı, kimse bahsetmiyor. Neden çünkü seçim yok, vatandaşı kandırıp oylarını almak için bahane aramaya gerek yok. Ancak o günler de gelecek bu kez acaba iktidar Samsun’u neyle kandıracak?

Samsunlular daha önce kandırıldıkları tersanede çalışacak 15 bin işçi kandırmacasına inanmıyor ve de kendilerine verilecek yeni kandırmacalar bekliyor. AK Parti her seçim öncesi Samsun için bir kandırmaca buluyor, merakla bekleniyor ki bu seçim öncesi nasıl bir kandırmaca olacak?

Gündemden düşürülmeyen bir konu Millet Hastanesi. Bu seçim öncesi gündeme gelen ve de yapımı için yol alınan Millet Hastanesi kimlere ve hangi toprak sahiplerine getirim sağlayacak benim merak ettiğim konu bu. Mutlaka birileri buradan köşeyi dönecektir de acaba kimler? Mutlaka bir siyasi ayağı olacaktır. Orada, yani hastanenin yapılacağı bölgedeki arazi el değiştirmeleri konusuna dikkat çekmek gerekir. Son bir yıl içinde bölgede vatandaşlarda kimler arazı satın alıp toprak sahibi oldularsa ellerini ve avuçlarını kaşıyanlardır sevinenler.

Vatandaş şimdi de millet hastanesi ile kandırılacak, diğer hastanelerin binaları ne olacak, hizmet vermeye devam edecekler mi? Samsun’da özel hastanelerin çoğalması bu ilde Sağlık Bakanlığı’nın hizmetlerini aksattığı anlamı taşımaz mı? Kısaca Samsun’da Devletin yapamadığını para babası vatandaşların yaptığını düşünmüyor musunuz siz de?

PARA KAZANMAK İÇİN…

New York'ta bir bankanın önünde duran son model Rolls Royce otomobilden inen adam, hızlı adımlarla bankaya girdi ve önüne çıkan ilk görevliye, bireysel kredi için başvuruda bulunmak istediğini söyledi.

Görevli onu, müşteri temsilcisine götürdü. Adam, çok acele bir is için Avrupa’ya gitmek zorunda olduğunu ve bu nedenle bir hafta vadeli beş bin dolar krediye gereksinim duyduğunu söyledi. Müşteri temsilcisi kısa bir araştırma yaptıktan sonra döndü. Ticari ve mali sicilinizi inceledik. Bu krediyi almanız için bir engeliniz yok dedi ve ekledi:

Fakat bir konuyu belirtmeliyiz. Bizim Bankamızla daha önce hiç çalışmamışsınız. Banka olarak sizi resmen tanımıyoruz. Bu nedenle, söz konusu krediyi verebilmemiz için karşılığında sizden bir teminat almak zorundayız.

Adam cebinden Rolls Royce’un anahtarını çıkardı, bankanın müşteri temsilcisine uzattı; çok acelem var, uçağa yetişeceğim dedi. Kapıdaki Rolls Royce’umu teminat olarak alabilirsiniz.

Kredi işlemleri çok hızlı bir biçimde tamamlandı. Banka Rolls Royce otomobili bankanın garajına çektiler, adama da beş bin dolar krediyi verdiler. Müşteri temsilcisi, kişisel merakını gidermek için bir hafta boyunca özel bir araştırma yaptı ve bankalarının bu yeni müşterisinin çok büyük bir işadamı ve çok büyük bir servet sahibi olduğunu öğrendi. Bir hafta sonra adam yeniden gelip, borcunun ana parası beş bin dolarla, bir haftalık faizi dokuz buçuk doları ödedikten sonra, müşteri temsilcisi bir türlü yenemediği merakının dürtüsüyle sordu:

Çok büyük bir iş adamı ve çok büyük bir servetin sahibi olduğunuzu öğrendim. Yalnızca kişisel merakımdan soruyorum. Lütfen söyler misiniz, sizin için çok küçük bir miktar olan beş bin dolarlık krediye neden gereksinim duydunuz?

Adam hafifçe gülümsedi: Siz de bana lütfen söyler misiniz.Böyle lüks bir otomobili, New York’ta hangi kapalı garaja, bir hafta boyunca Dokuz buçuk dolara bırakabilirsiniz?

(Not: Para kazanmak sadece çalışma ve hırsla olmaz, zeka da gerekir..)

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insan parmağını başkasına uzatınca, üç parmağın da kendisine uzatıldığını unutmamalıdır.(Louis Nizer)