bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Muzaffer Külcü'nün İstifası
Yazarlar // 1 Şubat 2018 Perşembe 01:23

Ragıp GÖKER

Birçok kişi tarafından 'beklenmedik' bulunsa da, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün, Saray'dan geldiği tahmin edilen talep üzerine istifa ermesine şaşırmadım.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 seçimi öncesinde kadrolarını oluştururken her konuyu incelediğini ve bütün detaylar üzerinde titizlikle durduğunu artık biliyoruz.

Muhalafete sıkı bir denetim uygulandığı zaten biliniyor ama AK Parti'de siyaset yapanların da, uygulamalarında şaibe yaratacak eylemlerden kaçınmaları gerekiyor.

İstanbul ve Ankara belediye başkanları koltuklarından oldu.

Daha ne olsun.

Çalıştığım gazetelerde bölge müdürlüğü yaptığım için Çorum'a da sık sık giderdim.

Çorum halkı eski Belediye Başkanı Turan Kılıççıoğlu'nu, aradan yıllar geçse de unutmaz mesela.

Çorum bugün 'Anadolu Kaplanı' olarak anılıyorsa, Çorum halkı bunu o, Rahmetli Başkan Kılıççıoğlu'na ve bir de, eski TSO Başkan'ı Ümit Uzel'e borçludur.

Halk adamıydılar.

Çorum halkının Muzaffer Külacü'den de aynı tavrı beklediklerini biliyorum ama yüksek oranda oy almış olmanın verdiği özgüvenle o, hep tepeden baktı insanlara.

Dünya'da çalışırken de, Milliyet adına bölge ekleri yaparken de, Çorum'u O'ndan dinlemek amacıyla yaptığımız randevu taleplerine yanıt vermemişti.

Bir gazete ve televizyon kanalı satın aldığı için buralardan yaptığı tek taraflı propagandaya güveniyordu çünkü.

Çorum Belediye Başkanı seçilmeden önce bir dönem milletvekilliği de yapmış genç bir avukatın yerel bir gazeteyi ve televizyonu satın alması beni şaşırtmıştı ama Çorum'da fısıltı gazetesi Külcü'nün edindiği mal varlığını çoktan konuşmaya başlamıştı.

Yine de istifasının mal varlığı nedeniyle istendiğini düşünmüyorum ama dün itibariyle Çorum'da en çok konuşulan konu, Muzaffer Külcü'nün gizli ortağı olduğu iddia edilen beton santralle ilgilidir.

Külcü'yü istifaya taşıyan süreci, gerek inşaat şirketlerine ve gerekse belediyeden iş alan yüklenici firmalara, o beton santrali kullanmaları şeklinde baskı yaptığına dair iddiaların hızlandırdığına inanılıyor.

Muzaffer Külcü iddia edildiği gibi beton santralinin gizli ortağımıdır bilmem.

Ancak, şunu bilirim.

Cumhurbaşkanı, söylentiden ibaret olsa bile, 2019 sürecini akamete uğratacak en ufak bir detayı bile dikkate alır.

Bu konuda çok hassas, onu biliyoruz.

Muzaffer Külcü'nün kendini beğenmiş bir tavrı vardı ama Çorum halkı O'nu Tayyip Erdoğan'ın bir kopyası gibi görür ve çok severdi.

İstifasının istenmesi, iddiaların Beştepe'ye ulaştığını düşündürüyor.

Külcü'nün durumu bütün "küçük dağları ben yarattım" tavrındaki bütün siyasetçilere umarım ibret olur...