bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Muhalefetin ittifakı
Yazarlar // 4 Mayıs 2018 Cuma 09:48

Ragıp GÖKER

Cumhur İttifakından sonra muhalefetteki CHP, İYİ Parti, DP ve SP de dörtlü ittifak yapıyor.

Yazının hazırlandığı saatlerde henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için ittifaka verilen adı da bilmiyorum ama dün sabah FOX TV’de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, 4 partili ittifakı doğruladı.

Karamollaoğlu, seçim sonuçlarına dair beklentisi sorulduğunda, Kılıçdaroğlu gibi ‘’yüzde 60 oy alırız’’ demese de ‘’çok ümitliyim’’ demekle yetindi.

İttifaklar sayesinde ilk defa seçimlere sıfır barajla gireceğiz.

Refah Partisi ile Türkiye’de iktidar olmuş Milli Görüş hareketinin devamı olan Saadet Partisi, 25 Haziran’da yapılacak baskın erken seçimin en kilit partisi oldu.

Cumhur ittifakına çekebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti kurmayları tarafından da Temel Karamollaoğlu ile defalarca görüşme yapıldı.

Cumhur ittifakına kapıları en başından kapatan Karamollaoğlu, muhalefet teki CHP ile temasını ise hiç kesmedi.

AK Parti kurulduktan sonra seçmen tabanının büyük bir bölümünü AK Parti’ye kaptıran Saadet Partisi’nin ciddi bir oy potansiyeli bulunuyor.

2002’den bu yana yapılan tüm seçimlerde yüzde 1-2 dolaylarında oy alabilen SP’nin, ittifakın sonucunda baraj sorunu yaşayacak olmaması nedeniyle AK Parti’ye kaptırdığı oyların en azından bir bölümünü geri alacaktır.

Demokrat Parti de ciddi oy alacaktır.

Bunu da, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerindeki oy geçirgenliğine dayanarak söylüyorum.

Şöyle ki:

7 Haziran 2015’de AK Parti tek başına iktidar olma şansını yitirmişti biliyorsunuz ama Devlet Bahçeli’nin seçim gecesi ‘’biz koalisyonlarda olmayacağız’’ şeklindeki çıkışı nedeniyle bir hükümet kurulamayacağı anlaşılınca yenilenen 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti yeninden yek başına iktidara gelmişti.

Cumhur İttifakının kurulmasıyla başlanan sürecin sonunda şimdi muhalefet cephesinde de ittifak oluşuyor.

CHP ve İYİ Parti’nin zaten baraj sorunu olmadığı biliniyor ama ittifaka dahil olacak SP ve DP’nin de baraj sorunu ortadan kalkacağı için ‘’nasıl olsa seçilemeyecekler’’ düşüncesiyle daha önce başka partilere oy vermiş bu partilerin seçmeni 24 Haziran’da kendi partisine oy verecektir.

Hangi ittifak ne kadar oy alacak, bunu kestirmek mümkün değil ama bu konuda yapılan anketler Türkiye’de çok şeyin değişeceğini gösteriyor.