bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Muhalefet ve Saha
Yazarlar // 9 Eylül 2021 Perşembe 12:28

İsmail BAŞARAN

Ana Muhalefet Partisi CHP’nin sahadaki çalışmalarını kenarından köşesinden izleme fırsatı buldum. Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu çeşitli ilçelerde halkla dertleşiyor sorunlarını dinliyor. Bu ilçelerden birisi de Yakakent ilçesi oldu. İlçede İlçe yönetimi ve esnaf bir araya geldi, özellikle esnaf dertlerini söyleyecek ve çözüm önerilerini dinleyecek diye düşünürken hiç de ummadığım bir tutumla karşılaştım.

Toplantıya katılanlardan bazıları mevcut yönetimi eleştirirken bazıları eski yönetimlerin gerektiği gibi çalışmadıklarından dert yandı. Mevcut yönetimi eleştirenler ise haliyle daha önceki yönetimde yer alanlar oldu. Oysa içinde bulunulan günlerde muhalefet partilerinin eski yöneticilerinin mevcut yönetimi eleştirmek yerine sorunlara çözüm bulabilmek için ellerini taşın altına koymaları gerekmekteydi, ancak olmadı.

Sayın Hancıoğlu her ne kadar eleştirileri yumuşatma yoluna gittiyse de eski yöneticiler yeniden gündeme gelebilmenin yolunu bulduklarını sandılar. Buradan isim vermeyeceğim de Yakakent ilçesinde eski yöneticilerden birisinin yönetimden ayrılıp AK Parti Adayı ve seçilen Belediye Başkanı Dr. Radi Şen için nasıl çalıştığını partililer biliyorlar.

Ana Muhalefet Partisi CHP’ye gönül verenlerin yeni yönetimleri eleştirme yerine sorunlara nasıl çözüm bulunacağını tartışmaları gerekirdi. Bu durum sadece CHP’de mi oluyor, evet. Çünkü AK Parti’de böyle bir eleştiri yaptığınızda partiden kovulursunuz, MHP’de eleştiremezsiniz çünkü genel başkana biat kültürü vardır orada. Sayın Neslihan Hancıoğlu’nu kutlamak gerekir, sabırla eleştirileri de dinliyor.

Muhalefet deyince sadece CHP mi var ortada, MİLLET İttifakının diğer unsurları İYİ Parti milletvekilleri, SAADET Parti yöneticileri, Demokrat Parti yöneticileri yoklar mı, kendilerini vatandaş sahada ne zaman görebilecek merak ediliyor. Muhalefet partililerinin kendi içlerinde dalaşmayı bırakıp özellikle de kırsalda çalışma sürdürmeleri gerekmektedir.

Her ne kadar seçim 2023’te ise de iktidar her an bir baskın seçime gidebilir.

 

KOLTUK SEVDALISI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in bir fotoğrafını gördün Halk Gazetesi’nin birinci sayfasında. Koltuğa oturmuş gülümsüyor. Oysa bu kadar samı yaptığı imin ağlaması gerekirdi. Hani bir defa su fiyatları indirilmişti ya, her ay TEFE TÜFE olarak zamlı geliyor faturalar. Başkan da öyle sanıyorum ki o nedenle “nasıl da kandırdım” der gibi gülüyor.

Sayın Demir bir çevrene bak bakalım, daha önceki belediye başkanları, kaybeden ilçe belediye başkanları piyasada görülebiliyor mu, yoklar mı ortada? Merak etme yarın sen de yoklar arasına gireceksin mutlaka, o zaman yanında kimler kalacak? Bugün sana biat edenler ve de yanından ayrılmayanlar yanına bile gelmeyecekler. Ben mi, işte o zaman hamşehrimin yanında bulunacağım, tabi yaşarsam.

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

Başkasından üstün olmamız önemli değildir.Asıl önemli olan,dünkü halimizden üstün olmamızdır.