bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Müdüre Büyük Kıyak
Yazarlar // 27 Şubat 2021 Cumartesi 10:58

İsmail BAŞARAN

Türkiye garip bir ülke... Sadece bu günlerde değil, yıllar önce de böyleydi şimdi de böyle. Kısaca yıllar geçse de değişen olmuyor. Sağlık nedeniyle işletmelerin kapalı olduğu günümüzde sağlığın önemi vatandaşa gelince sıra es geçiliyor. Böyle bir durum Samsun’da yaşandı.

Korona virüse yakalanan ve Samsun'da tedavi görürken kendi talebi doğrultusunda ambulans uçakla Ankara'ya sevk edilen Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, taburcu oldu. Yani kısaca vatandaşa aşı yapılamazken Sağlık Müdürü’ne torpil yapıldı.

Siz vatandaşsınız ne dersek onu yapacaksınız, yapmazsanız cezalandırılacaksınız gibi uygulanmaması gerek olanlar uygulanır olmuş durumda.

Ali Oruç'a siyasilerden de 'Samsun sitemi' geldi. AK Parti iktidarında vatandaşlar arasında bugünün Türkiyesi’nde ikilik yaşanıyor. Vatandaş sağlık ocaklarına aşı olacağı gün oturacak yer bulamaz durumdayken müdüre ambulans uçak tahsis ediliyor. Ne ala memleket, ayıp oluyor beyler. Bu tür uygulamalar vatandaşı artık gerçekten üzmekten öte isyan yaşamasına yol açıyor. İçten içe süren bu isyan büyük olasılıkla önüne gelecek ilk sandıkta hesabını soracak.

Eğer bir ülkede insanlar sesleri çıktığı kadar iktidarı eleştiriyorsa korkmayın. Eğer içten içe eleştiriyorsa işte o zaman korkmak gerekir. Vatandaş artık yanardağ gibi, her yapılanı görüyor da tepkisini sandığa bırakıyor. Tabi sandık gelirse vatandaşın önüne.

 

PARAYI VATANDAŞ ÖDERSE

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun'da elektrik fiyatlarının yüzde 82, açma-kapama ücretlerinin ise yüzde 26 zamlandığını belirterek, "Maaşlara yüzde 7 zam yapıldığı bir ortamda bu zamlar vicdansızlıktır, kabul edilemez. Biraz halkın yanında olun” dedi.

Haksız da değil. Bu tür açıklamaları Samsun’un AK Parti’li milletvekilleri yapmazlar, çünkü vatandaşın halinden anlamazlar. Dar gelirlinin nasıl yaşadığını, geçimini nasıl sürdürdüğünü bilmezler. Zeybek iktidara vatandaşın yanında olun demiş ancak iktidarda böyle bir düşümce yok, çünkü vatandaşın çok kolay geçinebildiğini sanıyorlar. Beştepe’de sarayın elektrik ücretlerini kim ödüyor, vatandaş elbette.

Ceplerinden para çıkmayınca sarayda oturanlar elektrik ücretlerine yüzde 82 olarak gelen ücretin aile bütçesine nasıl yansıdığını anlamazlar.

Su saatlerindeki açma kapama ücretlerinin bütçeye nasıl yansıdığı gibi bir düşünceleri olamaz, çünkü bilmezler, su elektrik yemek ve ağırlamak ücretleri ceplerinden çıkmaz, ancak sarayda oturanlar sadece vatandaşın kaç lirayla geçinebileceği hesabını yaparlar. Olsun, bu harmanın da gelir sonu. Şimdi bunu düşünmeyenler yarın bakalım ne yapacaklar, Türkiye’de mi yaşayacaklar yoksa Amerika’ya mı gidip günlerini gün edecekler?

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

Başkalarından övgü bekleyenler mutluluklarını başkalarının eline bırakmış zavallılardır. (G. Smith)