bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Mübadillerin ‘Bizim Kızanı’ Hayati Tekin
Yazarlar // 10 Mart 2019 Pazar 21:59

Ragıp GÖKER

Millet İttifakı’nın İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Hayati Tekin, önceki akşam Balkan Türkleri Derneğindeydi.

Hayati Tekin’in kökleri, ‘Evlad’ı Fatihan’ olarak adlandırılan Balkan Türklerine dayanır.

Bir mübadil torunudur yani Hayati Tekin.

Mübadiller için ‘’Bizim Kızandır’’ yani

Meral Akşener’in danışmanlığını da yapan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ayhan Bölükbaşı’nın da katıldığı buluşmada Hayati Tekin, hemşerilerinden destek isterken, projelerini da anlattı.

Hayati Tekin’in yakında kitapçık şeklinde de yayınlanacak projeleri elektronik posta aracılığıyla üç gün önce tarafıma ulaştığında, Samsun’u güneye doğru geliştirmekle ilgili bölüm dikkati çekiyordu.

Samsun’da yerleşim, doğrusal biçimde kurgulanmış.

Samsun, geçmişte paralel caddelerini, dikine kesen sokaklarıyla bilinen bir şehirmiş.

Çocukluğumuzun şehri güzel ve düzenliydi.

Ancak, bu şehirden Kemal Vehbi Gül’ün geçtiği gibi bir gerçeği de unutmayalım.

Geçmişte düzgün şehirleşmenin örneklerindeyken, bugünün Samsun’u ise, çarpık kentleşmenin en çarpıcı örneği olarak kabul ediliyor maalesef.

En azından şehrin merkezi sayılan İlkadım için durum böyle.

Tekin’in dikkat çeken projelerinden biri de istihdamın artmasını sağlayacak yeni sanayi alanlarının kurulmasıyla ilgili.

Borsan’da çalışan sayısını baz alarak, Samsun’da yeni kurulacak sanayi bölgelerinde 72 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını söylüyor Tekin.

Hayati Tekin’in dikkat çeken projelerinden ikisi de raylı sistemle ilgili.

Biliyorsunuz, raylı sistemin havaalanına kadar gidip, gitmeyeceği tartışılıyor.

Raylı sistemi, hava alanına kadar taşımanın gereksiz olduğunu dile getiren Tekin, bunun yerine Mert Irmağı kıyısını takip eden bir hatla tramvayı Araştırma Hastanesi yakınından geçerek otogara ulaştırmanın daha doğru olacağını savunuyor.

Tekin ayrıca, Atakum’da bazı bölgelerde yapılacak battı-çıktılarla tramvay hattında araç trafiğinde yaşanan tıkanıklığında önüne geçilebileceğini öngörüyor.

Rakibinin Erhan Usta olmadığını, Büyükşehir Başkanlığı için AK Parti’nin adayı Mustafa Demir’le yarıştığını da belirten Tekin, mübadillerle buluşmasında ‘’Ben sizden oy değil, destek istiyorum, zaten oyununuzu bana vereceğinizi biliyorum. Herkes, yakınındaki birini ikna ederse, zincirleme bir etki yapacağından seçimi kazanmamız daha kolay olacaktır’’ dedi.

Büyükşehir adaylarından gerek Erhan Usta’nın, gerekse Mustafa Demir’in projeleri ile ilgili kapsamlı bilgi henüz elime ulaşmadı. Ancak, Mustafa Demir’in gazete haberlerinden okuduğum projeleriyle ilgili kısa da olsa bilgim var.

Mustafa Demir de, istihdamın artmasını sağlayacak Samsun’da yeni yatırım alanları oluşturulması gerektiğini söylüyor.

Parkomat’ı kaldırmayı da vaat eden Mustafa Demir, Samsun’da ulaşım sorununu çözmek için raylı sistemin yeraltına alınması gerektiğini söylüyor.

Erhan Usta’da en büyük projesinin işsizlik sorununu çözmek ve bunun için yeni sanayi alanları oluşturulması gerektiğine vurgu yapıyor ama buna ve diğer projelere dair kapsamlı bir bilgiyi de ancak, Usta’nın projeler üzerindeki ince detayları tamamlamasından sonra öğrenebileceğiz