bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Millilik Tartışması
Yazarlar // 16 Ocak 2018 Salı 09:14

Ragıp GÖKER

Her görüşe saygı duymakla birlikte, kişisel dünya görüşüm sorulduğunda ''solcuyum'' derim.
Çünkü siz ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama ben solculuğu,  zenginliğin yurttaşlar arasında eşit dağıtılmasını savunduğu için benimsedim.
Dünya görüşümü de bunun üzerine kurdum.
Köşe komşum Mehmet Aksoy,dünkü yazısında ''Bahçeli kime veya neye mecbur'' diye sorarken, ülkücü gelenekten geliyor olması nedeniyle Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini, Erdoğan'ın 'Yerli ve Milli' söylemine atıfta bulunarak, doğru bulduğunu anlatmaya çalışırken, ''hiç bir vakit 'Türk halkı veya Türk Milleti' demedi ama buna rağmen Ecevit'le koalisyon bile yaptı'' diye açıklamış.
Devlet Bahçeli kime veya neye mecbur hissediyor kendini  bilmem, beni de çok ilgilendirmiyor ama Bahçeli'yi bu hususta haklı çıkarmaya çalışanlar bunu biri Kıbrıs'ı bize kazandırarak ülkeme dört defa Başbakan olmuş bir değerimizi yıpratarak yapmasınlar.
İtirazım bunadır.
Ülkemin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş süreciyle ilgili manevralarının siyasi bir bedeli varsa, Devlet Bahçeli bu hesabı, MHP'yi iktidara taşıyacağına inandıkları için kendisine oy vermiş milyonlara versin.
Amacım, Bülent Ecevit'le, Bahçeli'yi bir kefeye koyup, tartmak değil.
Ama konu bunun üzerinden yürüyecekse, Türkiye Cumhuriyetinin kaderine hükmeden siyasetçiler üzerinden yapılan bir tartışmada, Amerikan emperyalizmine karşı çıkarken hayatlarını kaybetmiş o gençlere ayıp ederiz evvela.
Geçmişte yaşanan olayları nedeniyle şimdi kimseyi suçlamak istemem ama 68 kuşağının o gençleri 6. Filo'nun Coni'lerini boğazın serin sularına atarlarken, o gençleri vatan haini ilan eden bir gurup vardı bu ülkede.
73'de Ecevit'in CHP'si, MSP ile kurduğu koalisyonla iktidara geldi Türkiye'de.
O hükümet, bir oldu bittiyle Yunanistan'a ilhak edilmek istenen Kıbrıs'ı kurtararak, soydaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturdu.
Ecevit, Amerikan'ın ambargo tehdidine rağmen yaptı bunu.
''Haşhas ekmeyeceksin'' dedi Coni.
''Topraklarımızda ne ekip ekmeyeceğimize'' sen karışamazsın dedi Bülent Ecevit.
Bu yasağı da ambargo tehdidine rağmen kaldırdı.
''Türk halkı'' dememiş de, ''Türkiye halkları'' demiş.
Bunun için Milli değilmiş Ecevit.
Ama buna rağmen, Ecevit'le koalisyonu kabul eden Devlet Bahçeli Milliymiş.
Öyle mi!