bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Milleti Kandırmayın
Yazarlar // 28 Mayıs 2020 Perşembe 15:45

İsmail BAŞARAN

Bir araştırma şirketinin genel müdürü demiş ki; "Korona Virüs Kapsamında kişi başı 5000 TL para aldı bunu gözlerimle gördüm." Arkadaş ya senin gözlerin iyi görmüyor, ya kulakların milletin sızlamalarını duymuyor, ya da maniplasyor yapıyor ve araştırma şirketlerine duyulan doğru mu değil mi sorusunun yeniden gündeme gelmesine yol açıyorsun.

Madem gözlerinle gördüm herkesin beş bin lira para aldığını, beni neden görmedin. Araştırma şirketinin sahibisin elinde olanak var. Araştır görelim benim hesabıma yatan para nerede? Belki ben de bu arada paranın sahibi olurum. Bulamıyorsan da "gözlerimle gördüm" deme, milleti yanıltma.

Ah bu yandaşlar, nasıl da vatandaşı kandırıyorlar. Örnek mi, kendim almadım, bu yazı çıktığı güne kadar hesabıma böyle bir para yatırılmışsa bir kuruma bağışlayacağım. Araştırma şirketi aksi durumda hesabıma 5000 TL yatırsın da halkı yanıltmadığını ortaya koysun.

 

AMAÇ HALKA HİZMET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsleri için harekete geçti. Hem yolcu kapasitelerinin düşmesi hem de 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkmalarının kısıtlanması nedeniyle gelirleri azalan Özel Halk Otobüsleri’ne yakıt desteği verilmesi kararlaştırıldı. İyi yaptı,  öyle ya otobüsçüler de evlerine ekmek götürecekler. Önceden dolan otobüslere şimdi yolcunun yarısı alınabiliyor, 65 yaş üstü olanlar ücretsiz biniyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu hareketi halka hizmettir, doğru ancak yapılması gerektiğini düşündüğüm ve halkın büyük bölümünün de görüşümde olduğunu bildiğim bir konu daha var.

Samsun’da Büyükşehir Sınırları içinde ilçeler var. En doğudan en batıya, güneye kadar ilçelere neden hızlı tren getirilmiyor da sadece ulaşım minibüslere bırakılıyor. Bırakın hızlı tren getirmeyi gündeme bile getirilmiyor. Oysa Bafra, Alaçam ve Yakakent bölgesinde 500 bin dolayında insan yaşıyor, bu insanların ihtiyaçları da oluyor, ancak vatandaş hep minibüse mahkûm ediliyor. Umarım bu konuda da bir proje hazırlanıp hayata geçirilir.

Bir başka konu da bu bölge için salgının yayılmasını önleyebilmek. Çünkü tarımda hasat dönemi geliyor, bölgeye dışarıdan gelmesi olası işçiler var. Bu işçiler virüs taşıyacak mı, kontrolleri sadece alınlarına tutulacak bir cihazla ateşlerinin önlenmesiyle geçiştirilecek mi yoksa kan testleri yapılacak mı?  Aman dikkat, yüzdük kuyruğuna geldik demeyelim, kuyruğu da ihmal etmeyelim.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilene değer vermeyin.