bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Millet Yemiyor!
Yazarlar // 13 Haziran 2020 Cumartesi 11:03

İsmail BAŞARAN

Otogarı yıktılar AVM yaptılar, Tekel Sigara Fabrikasını yıktılar AVM yaptılar bunları maalesef son 20 yılda Samsun'a yapılan yatırımlar diye vatandaşa yutturdular. AVM'lerin çoğalması, zincir marketlerin mantar gibi her sokak başına açılması küçük esnafı bitme noktasına getirdi.

Bunun sonucu olarak da Samsun'da işsizlik arttı, bunun sonucu olarak da eve götürülen ekmeğin de sayısı maalesef azaldı. Eve götürülen ekmeğin sayısı da azaldı. Yanlış yatırımlar nedeniyle vatandaş odaklı düşünce de gündeme getirilemez oldu. İktidar yarattığı gündemlerle insanlara açlıklarını unutturmak istedi ancak başaramadı.

Şimdi de Bir kiliseye bağladılar geleceklerini, kilise cami olsun mu olmasın mı, elinizden tutan mı var istiyorsanız açın gitsin ne uğraştırıyorsunuz milleti, neden kafaları karıştırıyorsunuz. Kanun Hükmünde kararnamelerle Ülkeyi yönetenler TBMM’yi yok sayanlar alın bir karar kiliseyi cami yapın. Ancak buna yürek gerekir. İstanbul’daki Müslüman olmayanların oylarının kayacağından mı korkuyorsunuz acaba?

 

OT VERGİSİ

İktidar bir karar aldı, inek ve öküzlere otlama vergisi geldi. Yaz da geldi haliyle öküzler ve inekler ahırlarından çıktı dağda bayırda otlamaya başladı. Besici seviniyor olmalı da vergiler gelince yapıya acaba ne düşünecekler.

İktidardaki AK Parti’nin oylarının büyük bölümüne sahip kırsal olduğundan bu ot vergisinin seçim kararı alındıktan sonra ortadan kalkacağına şahsen inanıyorum.
O nedenle besicileri de uyarmak istiyorum, ödemeyin vergileri nasıl olsa oya dönüştürmek için iktidar affedecek bunu. Daha önceleri de Türkiye’de afların olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle de geçmişten ibret almalıyız. Yıllar önce Mehmet Akif "Geçmişten adam hisse kaparmış. Ne masal şey! Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi? Tarihi 'tekerrür' diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?" demişti. Kısaca ibret almıyoruz, aklımızı kullanmıyoruz.

 

MİLLET BAHÇESİ

Geçenlerde açıldı bahçemiz. Millet gidecek orada çayını kahvesini yudumlayıp kekini yiyecek. Bir iktidar düşünün ki milleti çay ve kekle kandıracak.  İnsanları küçük bir çocuk olarak düşünüp ellerine pamuk şekeri tutturmuş olacak.

Allah Aşkına millet bahçelerinin ürene üretime katkı sağlayacak mekânlar açsaydınız da oraya gelecek olanlar çalışsaydı, oturup tüketici olacaklarına çalışıp üretici olsalardı daha iyi olmaz mıydı?

Ancak işinize gelmezdi çünkü iktidar üreten değil tüketen insanların çoğalmasını istiyor. Üretemeyene daha sonra yardım edecekler sonrasında da seçim zamanı oylarına talip olacaklar. Geçti o önemler artık kafalar değişti. Bu değişiklik de herhalde sandıkta belli olacak. 

GÜNÜN SÖZÜ

Bilge olan kendisine sorar, kaçık olan başkalarına...(Henry Ornold)