bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
MİLLET OYNAMAYA BAŞLARSA
Yazarlar // 23 Mart 2019 Cumartesi 11:57

İsmail BAŞARAN

Padişah vezirini çağırmış ve çeşitli mallara zam yapması emrini vermiş. Vezir de padişahın emrini yerine getirince halk homurdanmaya başlamış. Bunun üzerine vezir padişahın huzuruna çıkıp 'Aman haşmetlüm tebaanız zammı çok buldu homurdanıyor' demiş. Padişahın cevabı kısa ve net olmuş:
Olsun, homurdansınlar.
Aradan zaman geçmiş padişah yine veziri çağırıp temel ürünlere zam yapılması emrini vermiş. Vezir padişahın emrini yerine getirmekte gecikmeyince halk yine homurdanmaya kızmaya başlamış. Vezir yine padişahın karşısında ve yine aynı cümle: Aman haşmetlüm tebaanız zammı çok bulmuş homurdanıyorlar kızıyorlar. Bu zam yapma ve vezirin padişahın karşısına çıkışları aralıklarla sürüyormuş.
Padişah günlerden bir gün yine veziri çağırıp zam yapmasını istemiş. Vezir emri yerine getirmiş sonra da yine padişahın emriyle vatandaşın arasına girip ne düşündüklerini öğrenmiş.
Vezir öğrendiklerini aktarmak için padişahın huzuruna çıkmış. Padişah sormuş:
Anlat bre vezirim tebaam ne yapıyor?
Vezir gayet sakin cevap vermiş:
Hepsi durumdan memnun gülüp oynuyorlar.
Bu cevap üzerine padişah eliyle sakalını sıvazlamaya başlamış ve vezirine dönüp konuşmuş:
Bre vezir son yaptığın zammı geri çek. Tebaam oynamaya başlamışsa durum kötüye gidiyor demektir…
Seçime giderken Türkiye’de seçmenin büyük bölümü doldurduğu meydanlarda “Yaşa” diye bağırıyor ya, İttifakların projelerini alkışlıyor ya, benim aklıma da bu fıkra geldi işte… Artık insanlar vaatleri sadece dinlemekle kalmıyor alkışlıyorlar da. CUMHUR ittifakının mitinglerinde verilen söyleri alkışlayanların akıllarına ne hikmetse “Bunca yıl neden yapılmadı” sorusunu sormak bile gelmiyor. Hadi milletin aklına gelmiyor da akaryakıta en az beş kez zam yapan iktidarın da mı aklına gelmiyor, vatandaşın durumu.
“Vatandaş zamlara alıştı” diye düşünüyorlardır tamam da ya millet oynamaya başlarsa ne olacak?

GÜNÜN SÖZÜ
Zavallı koyun sürüsü… Çobanı da o besler, çoban köpeğini de, kurdu da... Cenap Şahabettin