bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
MİLLET İTTİFAKI BAŞARISI
Yazarlar // 9 Nisan 2019 Salı 10:20

İsmail BAŞARAN

Samsun’da MİLLET İttifakı, cumhur İttifakına karşı büyük bir başarı elde etti. Çünkü Büyükşehir Samsun’un iki büyük ilçesi Atakum ve İlkadım’a AK Parti’nin elinden aldı.

Seçimlerin itirazlara rağmen sonuçlandığı Atakum’da Millet İttifakı Belediye Başkan adayı Cemil Deveci, mazbatasını aldı.

Deveci, "Mazbata bu işin başlangıcı, görev ve sorumluluk bizi bekliyor. Yarından itibaren görevimin başında olacağım. 5 yıl süreyle sizinde desteğinizle birlikte her yaptığımız şey kamuya açık olmak kaydıyla örnek bir belediye başkanlığı gerçekleştireceğiz. " dedi.

Atakum’la birlikte İlkadım İlçesi de Millet İttifakı’nın oldu. Şimdi görev zamanı geldi çattı. Bu iki ilçede yeni belediye başkanları projelerini gerçekleştirebilecekler mi asıl soru bu.

Nedeni basit, her iki belediye de borç batağında. Yapılmakta olan ve henüz tamamlanmayan yatırımlar var. Belediyelerin borçları rakamlarla yazılamadığı gibi sözle de anlatılır cinsten değil. Bunlar işin bir bölümü, bir diğer bölümü de Suriyelilerin özellikle de İlkadım’ı mesken tutmalarından kaynaklanan sorunlar da var. Öncelikle işyerlerindeki Arapça tabelalar dikkat çekiyor ve vatandaşın tepkilerine neden oluyor. İlkadım Belediyesi acaba bir kararla bu tabelaları Türkçe yapabilecek mi?

Borçlar ödenebilecek mi ve Külliye’nin tamamlanması gecikecek mi?

Bir de Samsun’daki belediyelerde de kart işçileri ve memurları var mı varsa ne olacaklar, kapının önüne mi konulacaklar, kendilerini işe alanlara hesap sorulabilecek mi?

Aynı sorular Atakum Belediyesi için de geçerlidir elbet.

En önemli sorun ise koltuklara yeni başkanların oturmalarından sonra başlayacak. Yeni Başkanlar borç batağında aldıkları belediyelerde maaşları nasıl ödeyecekler? Çünkü maaşların gecikmesi durumunda “Geldiler daha maaşları ödeyemiyorlar” cümleleri yankılanacak kulaklarda.

Seçim bitti şimdi hizmet zamanı da belediye meclisleri Başkanların projelerinin uygulanmasında nasıl bir tavır takınacaklar?

Yapmak veya yapamamak işte bütün mesele bu…

 

VAR OLSAYDI

Samsunspor kendi sahasında Sarıyer ile yaptığı karşılaşmada hakem kurbanı oldu.

Özellikle bir iki pozisyonda kartları kullanamadığı için Sarıyer’in iki futbolcusu ikişer sarı kart gösterilmediği için oyunda kaldı.

Kısaca hakem hataları Samsunspor’u yarışta zor bir viraja soktu. Eğer VAR denilen uygulama bu ligde de olsaydı Samsunspor’un karşısındaki Sarıyer hem eksik oynayacak böylece oyun düzeni bozulacak hem de bir penaltısı verilecekti.

Samsunspor üzerine bazı oyunlar mı oynanıyor bilemem de durum ortada taraftarlar da görüyor, yöneticiler de.

Bu kentin siyasileri Samsunspor’un haklarını savunmayacaklarsa tribünlerdeki yerlerini de almamalılar.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın. (Mark Twin)