bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
MHP'nin Anlaşılmaz Tavrı
Yazarlar // 3 Temmuz 2015 Cuma 00:00

Ragıp GÖKER

"kararmış ışığın hiç ışığı olmaz
bilmez misin ki türküler yanmaz..."
MHP”nin anlaşılmaz tavrı
Meclis Başkanlığı seçimi sırasında MHP’nin tavrı uzun süre konuşulacak.
Birçok arkadaşım seçim’in dördüncü turunda geçersiz oy kullanarak AK Parti adayının seçilmesini sağlayan MHP’nin bu tutumuna şaşırmamam gerektiğini söylediler ama bu tavrın beni şaşırttığını ayrıca üzdüğünü söylemeliyim.
Gerek meydanlarda atılan nutuklara ve gerekse özel röportajlarda söylenenlere bakarak MHP’nin asla AK Partiye yardımcı olacak hiçbir hamlede bulunmayacağını Sonuca bakınca fena halde hayal kırıklığı yaşadım.
Bu tutum ve davranışı MHP’nin özellikle HDP ile ilgili ‘kırmızı çizgilerine’ bağlayanlar olacaktır ama kimse kusura bakmasın ben buna katılamam.
HDP’nin politikalarını ve politika yapma biçimini beğenmiyor olabilirsiniz, ki, ben de Zaten beğenmeyenler oylarını MHP’ye ya da diğer partilere veriyor.
Ama demokrasiye inanan biri olarak ‘’HDP’yi yok sayıyorum’’ gibi bir anlayışı Hem milli iradeden söz edecek ve savunacaksın, hem de 6 milyona yakın insanın oy verdiği bir siyasi partiyi yok hükmünde sayacaksın.
HDP' yi yok saymak bir anlamda o partiye oy verenlari de yok saymaktır.
En azından ben bunu kabul edemem Ben aslında meclis başkanlığı seçimi sırasındaki MHP’nin bu tutumunu sırf HDP karşıtlığına da bağlamıyorum.
MHP, HDP’yi bahane ediyor ama bence CHP’yi hazmedemiyor ve onu Son yıllarda yaşananları bir bir sıralamaya da gerek olmadan bir yıl önceki yerel seçimde Mansur Yavaş’ın Ankara adayı gösterilmesi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasındaki Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı ile ilgili tutumlar bu iddiamı
güçlendiren unsurlar olarak duruyor kaşımızda.
CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle İhsanoğlu’nun çatı adayı olarak gösterilmesi sırasında MHP’ye zeytin dalı uzatmıştır.
Ayrıca bu süreçte MHP’yi incitecek hiçbir söylemde de bulunmamıştır.
Kılıçdaroğlu haklı olarak MHP’den ve de özellikle Devlet Bahçeli’den meclis Başkanlığı seçimi sırasında bir jest beklemiştir.
Meclisteki seçimin ardından TV’deki haber programlarına katılan MHP’nin genel başkan yardımcılarından biri ‘’Ekmeleddin Beyin çıkacağını bile bile CHP’nin Deniz Baykal’ı aday göstermesi yanlıştı, CHP, Ekmeleddin Beye destek Bunu duyunca şaşırdığımı söylemeliyim.
Bu fikre iki nedenden ötürü katılmam.
Birincisi CHP ve MHP’nin oylarının toplamı İhsanoğlu’nu meclis başkanı seçtirmeye yetmiyor. MHP’nin yok hükmünde saydığı HDP'lilerin MHP’nin adayı İhsanoğlu’na oy vermesini beklemek safdillik olur.
Ama HDP’lilerin oy verdikleri Deniz Baykal’a MHP milletvekillerinin  oy vermesi CHP içinde hem MHP’lilerin hem de HDP’lilerin oy verebilecekleri tek aday Deniz Baykal olarak görünüyordu.
MHP’liler meclis başkanlığı seçiminde CHP’lilerin İhsanoğlu’na oy vermeleri gerektiğini söylüyorlar ama Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında Ekmel Bey’e MHP’lilerin sahip çıktığını ve oy verdiklerini söylemek mümkün değil.
Sandıklara MHP’den görevli bile verilmedi.
En azından Samsun’da böyleydi.
Salı günü hükümetin kurulabilmesi için koalisyon görüşmeleri başlayacak.
Daha önce de ‘’MHP ile asla olmaz’’ diye yazmıştım.
MHP’nin son tutumu beni yanıltmadı.
Ama buna sevinemedim.