bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
MHP'de Deprem CHP'de Sessizlik
Yazarlar // 3 Ocak 2019 Perşembe 11:21

Ragıp GÖKER

H.HALK’a yaptığı ‘’İttifak olmazsa olmazımız değil’’ açıklamasıyla, başta Sözcü Gazetesi olmak üzere ülke gündemine gelen Erhan Usta, MHP’de disipline sevk edilirken, Samsun’da 10 ilçede iddialı olduklarını dile getirerek Devlet Bahçeli’ye rapor sunan İl Başkanı Taner Tekin görevden alındı.

Tam anlamıyla bir deprem.

Ve fakat.

Doğrusu bu ya, MHP’de oluşan bu depreme çok şaşırmadım.

Ancak, İYİ Parti’nin istediği, Hayati Tekin’e CHP Genel Merkezi’nden blokaj uygulanmasına, CHP Samsun örgütünün sessizliğine ise bir o kadar şaşırdım.

CHP’de, Samsun İYİ Parti’ye bırakılmışken, Samsun örgütünün sessizliği ve İYİ Parti ile uyumlu çalışma isteği olumlu bir durum olsa da, İYİ Parti’nin ‘’Büyükşehir adayımız olur musun’’ diye teklif yaptığı eski bir CHP Milletvekiline, CHP genel merkez yöneticilerinin ‘’O’nu aday yapmayın’’ diye blokaj uygulamasına dair haberlere, il örgütünden henüz bir tepki gelmedi.

MHP’liler, AK Parti adayını desteklemek için  ‘olmazsa olmazımız’ olarak tanımladıkları İlkadım’ın yanı sıra, en az yedi ilçeyi isterken, görüşmeleri tıkanma noktasına kadar gelmesine neden oldular.

CHP’de ise, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kendi partilerinden olma şansı, kimi tepe yöneticilerince ‘’İleride bize rakip olur ve başımızı ağrıtır’’ gibi sığ bir düşünceyle engelleme girişimleri uzaktan izleniyor.

Gel de şaşırma.

Hayati Tekin’e CHP blokajı uygulandığına dair haber dün bu sütunlarda yayınlandı ama CHP Samsun örgütünün bundan daha önce haberdar olduğuna inanıyorum.

Bir Genel Başkan Yardımcısının Hayati Tekin’in aday yapılmasını istemediğine dair notu bize ileten İYİ Parti’lilerin, bu bilgiyi daha önce CHP’lilere söylemediğine beni kimse inandıramaz.

Samsun’da yer yerinden oynamalıydı.

İmza kampanyası falan düzenlemelerini zaten beklemiyordum ama en azından ‘’Tabanımız, Hayati Tekin’in adaylığına sıcak bakıyor’’ mesajını verebilirlerdi.

Yapmadılar.

Yapamadılar.

Görmedik. Duymadık. Konuşmayız.

Durumu var ortada.

Arkadaşlar sessiz.

MHP İl Başkanı susmadı ama.

Tabanın sesini, tavana duyurmaktan korkmadı.

Milletvekili de öyle.

Devlet Bahçeli’yi anlamakta zaten zorlanırdım ancak, Erhan Usta da, Taner Tekin de, Türkiye’de siyasetin uzun soluklu yapılabilme şartının, lidere ters düşmemek olduğu bilindiği halde, doğru bildiklerini söylemekten çekinmediler.

Erhan Usta’nın zaten ‘doğru’ olduğunu bilirdim.

Taner Tekin’de yanıldığımı itiraf etmek isterim.

Beklemediğim bir çıkış göstermiştir.

Kutlarım.

‘’Geçmiş olsun’’ demek de isterim ayrıca.

Ve benzer bir hareketi, CHP İl Başkanı Mehmet Kundak ve ekibinden de beklerim.


Düzeltme ve özür.

Dünkü yazıda İYİ Parti’den aday adayı başvurusu yapanlar arasında Eski Milletvekili Cemalettin Şimşek’in adı yanlışlıkla Cemalettin Kola olarak yazılmıştır.

Düzeltir özür dileriz.