bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
MHP ve Hayat Pahalılığı
Yazarlar // 25 Mayıs 2022 Çarşamba 21:00

İsmail BAŞARAN

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve CUMHUR İttifakı’nın destekçisi Devlet Bahçeli’nin hangi partinin Genel Başkanı olduğunu unutur duruma geldik, millet olarak. Çünkü Devlet Bahçeli neden ve nasıl oluyor anlamıyorum AK Parti’nin ve Hükümetin hatta Cumhurbaşkanlığının bütün isteklerini destekler pozisyonda.

Anladık bunu, CUMHUR İttiakı’nın seçimleri kaybetmesi durumunda oylarının büyük ölçüde düşeceğini ve hatta MHP’nin belki de Türk Siyasi hayatından silinecek duruma geleceğini düşünüyor olabilir mi?

CUMHUR İttifakı’nın seçimleri kaybetmesi durumunda bu partinin kurmayları içinden “Biz demiştik ekonomi politikaların yanlış olduğunu” seslerinin yükselecek olması da beklenen senaryodur. Bu senaryo ile yazılan film gösterime ne zaman girecek bunu bilmek şimdilik zor. Film gösterime girdiğinde ise oynatacak sinema bulunamazsa şaşırmamak gerekir, çünkü durum şimdiden onu gösteriyor.

MHP’nin akaryakıt zamlarından bahsettiğini duyuyormusunuz, ben duymuyorum da. MHP’li kurmayları çarşı pazarda görüyormusunuz hiç,  halkın sorunlarını dinlerken rastlıyormusunuz kendilerine, zamların ne zaman durdurulacağı ifadeleri çıkıyor mu ağızlarından, hayır çünkü MHP, AK Parti’nin dümen suyuna kapılmış gidiyor. Ancak nereye gittiklerini MHP’lilerin büyük çoğunluğu bilmiyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, "Kiralardaki dengesiz yükselişlere sessiz kalamayız. Konut fiyatlarındaki yükselişleri seyredemeyiz. Vatandaşların memnuniyetsizliği bizim de memnuniyetsizliğimizdir. Kira artışları ile konut fiyatlarındaki vahim artışları sınırlandırmak mecburiyetindeyiz" diyor. Elinizi tutan mı var ağzınızı bağlayan mı var Sayın Bahçeli, sınırlayın bakalım ortağınız ne diyecek, yanınızda olacak mı? Eğer ortağınız AK Parti yanınızda olmazsa siz halkın yanında olacakmısınız? Çıkın çarşı pazara, gidin vatandaşın derdini dinleyin.

 

İNANAYIM MI?

İktidar bir karar almış, memura fark emekliye ise zam geliyormuş. Gelecek zamlar ise yüzde 40’ı aşacakmış. İnanayım mı bilemedim de sizler inanıyormuşuz bilemem tabi.

Eğer İktidar memur ve emeklilere zam yapma fikrini kafasına koymuşsa, önümüzdeki seçimlerden kendileri de umudu kesmiş herhalde. Özellikle de Türkiye’nin çeşitli noktalarında yapılan mitinglerde muhalefetin milyonları meydanlara toplamış olması iktidarı zor duruma sokuyor ve de uzun uzun düşündürüyor.

Eğer İktidar vatandaşa ve emeklilere zam yapacaksa ve bunu kafasına koymuşsa, ufukta yeni zamlar var demektir. İktidar bunu yıllardır yapıyor, kaşıkla dağıtıp kepçeyle topluyor. Toplanan vergiler de planlı plansız yapılan harcamalara gidiyor.

Türkiye’de eskiden belediyelerin yaptıkları veya yapamadıkları ortadaydı, bütçenin ne kadarı nereye harcanıyor biliniyordu. Belediyeler hesap veriyordu kısaca. Bugünün Türkiye’sinde Yerel yöneticiler hesap veriyorlar mı, büyük ölçüde hayır. Müfettişler sadece CHP’li belediyelere gönderiliyor. İktidar sıkıyorsa Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne de müfettişler gönderse de paraların nerelere harcandığını vatandaşa açıklasa.


GÜNÜN SÖZÜ

İktisatçı; dün öngördüğünün bugün gerçekleşmediğini yarın açıklayabilen kimsedir.