bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
MEZARLIKLAR VE YASAKLAR
Yazarlar // 13 Mayıs 2020 Çarşamba 12:35

İsmail BAŞARAN

Ramazan Bayramı geldi çattı. Salgın hastalık da ortada duruyor, yasaklar var. Ramazan Bayramı’nda mezarlıklar ziyaret edilir. Ziyaretler Bayram’dan bir gün önce yani arife günü başlar, bayram onuna kadar sürer. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada sokağa çıkma yasaklarının uygulanacağı da belirtiliyor.

Bayram’da ne olacak? Vatandaşlar mezarlıklara geçmişlerinin halini hatırını sormaya gidebilecekler mi?

Annem ve babam ile bazı yakınların ve arkadaşlarım mezarlıklarda yatıyor. Ben ne yapacağım, benim gibi mezarlıklara akın edecek olanlar ne yapacaklar?

Mezarlıklara akınlar arife günü başlar ve bayramın son gününe kadar sürer. Bu bayramda ne yapacağız, yakınlarımızın mezarlarına gidip dua okumamıza izin verilecek mi, verilecekse bu nasıl planlanacak?

Mezarlıklarda kalabalık yaşanmasının önüne nasıl geçilecek,  gruplar halinde mi alınacak vatandaşlar yoksa akın mı edilecek mezarlıklara? Eğer gruplar halinde sosyal mesafeye uygun şekilde izin verilmezse, insanlar mezarlıklarda iç içe olursa salgının önlenmesi sekteye uğramaz mı? Bu konuda kesin uygulanabilecek bir açıklamanın Bayram gelmeden açıklanması gerekiyor. Aman ha, sonuna geldik derken yeniden bir bulaş dalgasına tutulmayalım. Önlemleri erken alalım…

 

YILDIRIM VE TAKTİK

Futbol denilen bu oyunun ve endüstrisinin yıllardır içindeyim. Trabzonspor’u ve Samsunspor’u, bu takımların alt liglerinde oynayan diğer takımları yıllardan beri izliyorum. Bu sezona kadar hiçbir başkanın takımın nasıl oynaması gerektiği konusunda fikir beyan ettiğine tanık olmadım.

Samsunspor Kulübü Başkanı’nın takımın bu sezon 4-3-3 düzeniyle oynayacağını açıklaması hayrete düşürdü beni. Yıldırım’ın bu konudaki bilgisi ne kadardır bilmiyorum. Eğitimi var mıdır, varsa teknik direktörlük belgesini almış mıdır,  gibi soruların cevaplanması gerekir…

Parayı ben veriyorum, şirket benim mantığıyla hareket etmek yanlıştır. Samsunspor’u A.Ş. gibi yönetebilirsiniz tamam da herhalde başında sizin olmak gibi bir inisiyatifiniz olmaması da şarttır. Paranız nedeniyle düdük sizin elinizde olabilir, yönetime gelmiş olabilirsiniz ancak bir şehir takımının bilgisi ve becerisi olmayanlar tarafından yönetilmesine de izin verilmemelidir. Yüksel Yıldırım’ın şirketin ve kulübün başkanı olması ayrıdır, bir takımın ve bir şehrin kendi ellerine bırakılması başkadır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Okuduğunda anlar, uyguladığında öğrenir, pratik yapmadığında unutursun…