bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Mazlumlar Neden Eziliyor?
Yazarlar // 7 Haziran 2019 Cuma 09:30

İsmail BAŞARAN

Bayram dönüşü böyle başlamak istemezdim ancak bırakmıyorlar ki insanı. Bayram öncesindeki haberlere takıldım ve birkaç gün de düşündüm. Eleştirmeden önce tarttım, doluya koydum almadı, boşa koydum dolmadı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde ne yapılmak isteniyor diye sordum kendime ve bir yanıt bulamadım derken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinde karşılaştığı büyük ilgiyi gördüm. İktidarın sürekli kazandığı Trabzon’da muhalif bir ismin coşkulu karşılanması “Can ile canan arasında neyler oluyor acaba diye geçirdim içimden, Ekrem İmamoğlu öyle bir karılandı ki adeta yer yerinden oynadı. Trabzon, Giresun, Ordu’daki ilginin altında ne vardı, sadece Karadenizlilik mi yoksa vatandaşın ekonomik baskılardan kurtulmanın, daha da açıkçası açlıktan kurtulabilmesi için yeni bir arayış mıydı, insanları meydanlara yığan?

Hangi penceren baktığınıza bağlı ancak sonuç olarak ekonomimiz iyiye gitmiyor, günden güne batağa daha fazla saplanıyoruz. İktidarın Suriyelileri kendi vatandaşlarından daha iyi yaşatmak arzusu bu nedenle de asgari ücretlinin ezilmesinin yansıması mı meydanlar, yoksa İktidarın etnik ayrılıklardan beslenme arzusu mu?

İktidarın bu baskılı tutumu Samsun’da da kendisini özellikle Büyükşehir’de kendisini hissettiriyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden Samsun Büyükşehir’e atamaların yapılmasını Samsun teşkilatı nasıl içine sindiriyor, Samsun’da bu işleri yapacak kişi mi bulunamıyor. Acaba, giden geleni mi aratıyor?

İktidarın aldığı kararlar nedeniyle vatandaş günden güne ezilirken Mehmet Akif’in aşağıdaki dizeleri geldi aklıma:

Mazlumu nedir ezmede, ezdirmede mana?

Zalimleri adlin hani öldürmedi hala!

Cani geziyor dipdiri... Can vermede masum!

Suç başkasınındır da niçin başkası mahkûm?

Adam dışarıdan gelecek ilk iş olarak suya zam yapacak hem de kallavi. Samsunlular da hayat pahallılığına mahkûm ediliyor.

 

SAHİL DÜZENLEMESİ

Samsun’un Yakakent ilçesinde sahil yeniden düzenleniyor. Bu düzenlemede denizin bir bölümü az da olsa dolduruluyor yani kıyı kenar çizgisi değiştiriliyor.

Kıyı kenar çizgisinin değiştirilmesi sonucu kentin imar planlarıyla oynanmasına yol açacak mı bunu zaman gösterecek.

Yaz döneminde sahilin düzenlenmesi doğru olabilir ancak düzenleme incitmeden, milletin ekmeğiyle oynamadan yapılmalıdır.  Deniz sürekli dolduruluyor. Denizi sürekli dolduranlar şu gerçeği asla unutmamalıdır:

Deniz kendinden alınanı mutlaka geri alır.


GÜNÜN SÖZÜ

Akıllılar istedikleri şeyi, akılsızlar başkalarının istediğini öğrenir. (Şirazlı Sâdi)