bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Maymun Çiçeği
Yazarlar // 28 Temmuz 2022 Perşembe 07:45

İsmail BAŞARAN

Çeşitli hastalıklar nedeniyle vatandaş aşılandı,  aşılanmadan öte can kayıpları da oldu. Şimdi ve Türkiye maymun çiçeği aşısıyla uğraşmaya başladı. Vatandaşın vücudunda çiçek gibi hastalığımız da oldu.
Sağlık Bakanlığı ne yapıyor Ülkemizde? Aşı üretebiliyor mu, aşı ithal edebiliyor mu, sadece çiçek aşısıyla ilgileniyorlar. Çocukluğumuzda çiçek aşısı vardı, şimdilerde ise maymun çiçeği aşısıyla uğraşmaya başladık. Maymundan geldiğimizi iddia edenler var da sanırım sonunda maymundan gideceğimizi de iddia edenler çıkacak yakında.
Adı ne olursa olsun vatandaşın aşılanması şart, bunun için Sağlık Bakanlığı aşı ithal etmenin yanı sıra aşı üretmenin yolunu bulmalıdır.
Uzun süredir uğraşıp duruyoruz, bizleri öldüren virüslerle umarım bu da öldürmez. Sorumlu kim vatandaş mı elbette hayır, Sağlık Bakanlığının bizzat kendisidir sorumlu olan. Çünkü Türkiye’de aşı üretimini başaramamıştır, bunu yapamayan ve vatandaşını ölümle karşı karşıya bırakan Sağlık Bakanı artık istifa etmelidir.
Samsun’da bu maymun çiçeğinin salgın haline gelmemesi için Sağlık Müdürlüğü ve Valilik ne gibi önlemler almaktadır, bunu vatandaşlara açıklamalı ve vatandaşların yapmaları gerektiğini de duyurmalıdır. Ben kendi adıma bazı önlemler alıyorum, herhangi bir bilime dayalı değil bu yaptığım ancak su ve sabunu sıkça kullanmaktayım. En azından sizler de böyle yapabilirsiniz ve maskenizi kalabalık yerlerde kullanırsınız.

TOPLU TAŞIMA VE SAĞLIK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in sağlık durumunun hangi aşamada olduğu sır gibi saklanıyor. Nedenini sormayacağım ve kendisine sağlıklar dileyeceğim.
Sonra da toplu taşıma konusunda birkaç sözüm olacak. Samsun’da toplu taşıma araçları raylı sistem ve belediye otobüsleriyle sağlanıyor. Raylı sistem ve toplu taşımada kullanılan halk otobüslerinin acilen denetlenmesi gerekiyor. Salgın oldu olacak derken bu toplu taşıma araçlarında vatandaşların hangi ölçüye kurallara uydukları izleniyor mu?
Hiç sanmıyorum. Bizzat yaşadım, ne trende ne otobüslerde kurallara uyan, maske takan vatandaşa rastlamadım desem yalan olmaz. Sadece toplu taşıma araçlarında mı kurallara uyulmuyor? Elbette değil, sağlık kuruluşlarında uyuluyor mu kurallara?
Mezarlık yanında kocaman bir hastane var, içine yüzlerce hatta binlerce insan girip çıkıyor. Çok insanın maskeleri de yok, koridorlarda gezerken de yok, sıralarını beklerken de maskeye riayet eden de yok.
Sağlık kurumunun içinde sağlık kurallarına uymuyorsa kimden bekleyeceğiz sağlık konusundaki aksaklıkların giderilmesini?

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan dörtnala gider. Hakikat ise adım adım yürür, fakat yine de vaktinde yetişir. (Japon atasözü)