bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Masalar Savaşı
Yazarlar // 30 Temmuz 2022 Cumartesi 13:59

İsmail BAŞARAN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ikide bir MİLLET İttifakı’nı Zillet İttifakı olarak adlandırılması ve CUMHUR ittifakı karşısında tutunamayacağını açıklaması karşısında Altılı Masa tartışmaları var ya, var da kim kazanacak sorusu da ortada kalmış durumda.

CUMHUR İttifakı’nda kim ver? Cumhur İttifakı, kısa adıyla CUMHUR, 20 Şubat 2018 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kurulan seçim ittifakıdır. İttifak, 2018 genel seçimlerine birlikte katılmak için kuruldu ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini destekleyen siyasi partileri bir araya getirdi. Büyük Birlik Partisi (BBP) de ittifaka katıldı. 23 Kasım 2018'de kurulan Yeniden Refah Partisi (YRP) 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakına destek vereceğini açıkladı.

Sözüm ona dört ayaklı bir masa oluştu. Karşısında ise altı ayaklı bir masa var, MİLLET İttifakı bunun adı. Bu masalar çarpışmasında kim sağlam kalacak acaba? Soru bu da CUMHUR İttifakı üç buçuk ayaklı MİLLET İttifakı ise altı ayaklı. Üç buçuk aklı bir masa mı kolay devrilir yoksa altı ayaklı bir masa mı? Bana kalırsa üçbuçuk ayaklı masa kolay devrilir elbette. Bu matematik değil gerçektir. Bu gerçeği kendi lehine çevirmek isteyen CUMHUR İttifakı ayısı çoğaltabilmenin yollarını arayacaktır ancak bulabileceğini de sanmıyorum.

Kısaca Türkiye’de önümüzdeki seçimler “Masalar savaşı” durumuna dönecektir. Tbi seçim yapılırsa, Hükümet seçimleri ileri bire tarihe ertelemezse. Ertelenir mi, elbette olası bir durumdur. İktidar, bütün askeri ve hukuk durumları kullanabilir ve de seçimleri ileri bir tarihe erteleyebilir.

Eğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerin yapılması konusunda tarafsız olur ve sandığı işaret ederse durum içinden çıkılmaz hal alabilir.  Çünkü vatandaş artık seçimlerden de iktidardan ve uygulamalarından da bıkmış durumda. Vatandaşın büyük bölümü sandığın bir an önce gelmesini istiyor.

Samsun’da bazı eski siyasetçiler ise AK Parti öncesine gidişin yollarını arıyorlar, her ne kadar görevdeki siyasetçiler buna karşı durum içindeyseler de vatandaş da iktidarın basksılarından ve de hayat pahallılığından bıkmış durumdalar.

 

PAZARCIYA HAYIRLI OLSUN

İlkadım Belediyesi tarafından 3 mahallede hayata geçirilen semt Pazar alanındaki tezgah yerleri için kura çekimi gerçekleştirildi. İlk kura çekimini yapan Başkan Demirtaş,  “Çok güzel bir alan oluşturduk. Bölgeye hayırlı olsun” dedi.

Derecik, Kavacık ve Tepecik mahallelerindeki yeni Pazar alanlarında tezgâh açacak olan esnafların yerleri belirlenmesi için kura çekildi. İlkadım Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kura çekimine; İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı ve Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar ve pazarcı esnafı katıldı.

GÜNÜN SÖZÜ

Ne kadar bilirseniz bilin söyledikleriniz karşınızdakilerin anlayacağı kadardır.