bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Mart Kapıdan Baktırdı
Yazarlar // 15 Şubat 2019 Cuma 23:34

İsmail BAŞARAN

Dün Samsun’da hava bir hayli soğuktu. Hava biler “Martın sonu bahardır” diyenlere şaka yaptı. Kimse “mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır” sözünü unutmasın.

Mar sadece soğuğuyla değil, zamlarıyla da baktı kapıdan, domates biber ve patlıcandaki fiyatlar değil sadece, kömür ve doğalgaz fazla tüketilmesiyle de baktırıyor kapıdan.
Zavallı millet domates fiyatındaki düşüşe sevinirken, dünya petrol fiyatlarındaki artış öne sürülerek benzin ve mazot fiyatlarına gelen ortalama 15 kuruş zammı görmedi bile. Hatta yandaş kanallarda bu fiyat yükselmesi haber değeri görülmediği için yayınlanmayınca vatandaşın haberi bile olmadı.
Martın son bahardır ya, martta yakacak ve yiyecek bulamadığınızda fiyatların yükselişini anlamadığınız için faturalar gelince bakalım ne yapacaksınız baharda?

GENÇLERE KALICI İŞ BULACAĞIZ
Samsun’un bağımsız büyükşehir belediye başkan adayı Erhan Usta istihdamında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmiş ve de "Samsun'da istihdamda problem var, burada insanların uzun vadeli bir iş imkânı yok. Samsun'da ortalama 100 kişiden 13 kişi uzun vadeli sigortalı olarak çalışıyor. Dolayısıyla bizim gençlerimize kalıcı iş fırsatları bulmamız lazım" demiş.
Erhan Usta Samsun Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı olana kadar ne yapıyordu? Cumhur ittifakının destekçisi MHP’nin Samsun milletvekili değil miydi? O dönemde Samsun’da gençlerin uzun vadeli iş imkânı olmadığını görmemiş miydi? Neden yapmadı bunu, neden gençlere iş imkânını sağlamadı?
Hangi bloktan olursa olsun, isterse bağımsız oldun adaylar tutamayacakları sözleri vatandaşa vermesin, yani beni enayi yerine koymasın.
Yanlış anlaşılmasın bu bir tehdit değildir, sadece küçük bir hatırlatmadır, anlayana…

HAYIRLI OLSUN
TOKİ tarafından Samsun'da bulunan eski 19 Mayıs Stadı'nın yerine 100 bin 865 metrekarelik alanda yapılacak Samsun millet bahçesinin ihalesi gerçekleşti. Vatana millete ve Samsun’a hayırlı olsun. Burada kekler ve çaylar bedava, hiç üzülmeyin.
Neymiş Türkiye'nin tüm illerinde hayata geçirilmeye başlanan millet bahçeleriyle şehirlerin çehresi değişiyormuş. Yahu yeşil alanlar yok muydu daha önceleri, ormanları kim kestirdi de rantçılara açtırdı?
Ormanları kestirecek ardından ağaç dikeceksin vatandaşın karşısına çıkıp hizmet yaptım diyeceksin.
40 farklı türde 3 bin ağaç bu bahçenin içinde olacakmış. Spor alanları, bisiklet parkuru, koşu parkuru, iki tenis kortu, iki basketbol ve voleybol sahasının olacağı millet bahçesinde 40 farklı türde 3 bin ağaç ve 75 farklı türde 40 bin çalı-yer örtücü bitki olacak. Ayrıca, millet bahçesi içerisinde yöreye uygun çok çeşitli bitki türleri olacakmış.
Allah aşkına vatandaşa bir bakın hele, millet eskiden bir tarım ülkesi olan Türkiye’de so0ğanu ucuz alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor.

GELİN RANDEVULARI DA DÜŞMÜŞ
Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, 2018 yılında 45 kadın kuaförünün iş yerini kapattığını, gelin randevularında da geçen seneye oranla yarı yarıya bir azalma olduğunu söyledi. Ekonominin gerçekten bozuk olduğunun ayan beyan göstergesidir bu.
Eğer kadınlarımız kendilerine bakabilmek için, gelin başı yaptırabilmek için kuaföre gitmiyorsa, 45 kadın kuaförünün işyerini müşteri bulmakta zorlandı için kapatıyorsa kim ne anlatırsa anlatsın ekonomi gerçekten iyiye girmiyordur.

GÜNÜN SÖZÜ
Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın, rehberi şeytan olmuştur.(Yunus Emre)