bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Market ve Pazar Yakıyor
Yazarlar // 11 Eylül 2021 Cumartesi 17:43

İsmail BAŞARAN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun’un İlkadım İlçesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, Samsunspor’un “Kadına Şiddete Hayır” kampanyası kapsamında çıkardığı mor formayı Akşener’e hediye etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'u iyi durumda bir şehir olarak bildiklerini belirterek, “Bu inancımızın doğru olmadığını gördüm. Çünkü gelir seviyesi çok düşmüş. İşsiz genç sayısında çok büyük bir artış gördüm. Çiftçinin feryadı da diğer şehirlerde olan gibi. Burada onu beklemiyordum” dedi.

Sayın Akşener Samsun’un durumunu bu cümleyle özetlemiş oldu. Evet vatandaş artık ucuz sebzeyi bulabilmek için Pazarları dolaşıyor, nerede ucuz sebze bulursa orya demir atıyor. Marketler ise bir başka can yakıyor. Ucuzlaması gerekirken fiyatlar artıyor. Öyle hinlik yapıyorlar ki fiyatları kuruşlarla ölçülecek şekilde artırıyorlar bu da vatandaşın gözünden kaçıyor. Bu artışlar ise bir ayda en az 25 kuruşa dayanıyor. Dört ay geçmeden bir lira zam geliyor, yılda ise bu zamlar dört beş lirayı buluyor. Kısacası aylık enflasyon yüzde onları buluyor. Yıllık enflasyonu ise hesaplamak bile zor, sadece fiyatlar ve zamlar gözden kaçıyor.

Bu fiyat karmaşası özellikle de İYİ Parti kurmayları tarafından gözler önüne seriliyor. Evin market işlerini zaman zaman ben yapıyorum ve bu zamları yapanlarla yapılmasına izin veremlerin hatırlarını da soruyorum, tabi içimden yani sessiz konuşarak. Sanırım sizler de farkındasınız bu fiyat artışlarından da iktidarı destekleyenler seslerini çıkaramıyor, muhalefette olanlar ise artık fiyat artışlarından bıkmış durumdalar.


YILLIK ENFLASYON NE KADAR?

İçinde bulunduğumuz aylarda yıllık enflasyonun ne kadar olduğunu söyleyebilen çok az iktidar görevlisi var. Neden söyleyemiyorlar, çünkü vatandaşın büyük bölümü artık hesap yapmayı bile bırakmış, çünkü durumdan bezgin, insanların büyük bölümü önlerine sandığın gelmesini bekliyorlar. Sandık gelmeden bugün iktidara kızanlar yarın ağızlarına bir parmak bal sürülünce sevinecekler.

Öğretmen aramalarında olduğu gibi… Bugün atamaların tamama neden yapılmadı biliyor musunuz? İktidar bu atamaları gerçekleştirecek ancak seçim yaklaşırken yapacak bunu ve bu atamaları da oya tahvil edecek. O zaman vatandaşın karşısına çıkıp “bakın atamaları yaptık daha da yapacağız” diyecekler. Diyecekler de oyları aldıktan sonra atamaları öteleyecekler. Nedeni basit biz millet olarak sözlere inanıyoruz, icraatları görmeden hemen balıklama dalıyoruz. Galiba balık hafızalıyız. Daha önce verilen sözlerin nasıl unutulduğunu hemen unutuyoruz, yine sözlere inanacak ve yine unutacağız. Bunun böyle olacağına inanan iktidar da yine bildiğini çalacak.


GÜNÜN SÖZÜ

Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler, geminin batmamasını bir türlü affedemezler.

(Wieslaw Brudzinski)