bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Market ve KDV
Yazarlar // 14 Şubat 2022 Pazartesi 11:36

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, fiyatlardaki aşırı artış sonrası bir karar aldı ve halka açıkladı. Alınan Kararla marketlerdeki bazı ürünlerde KDV fiyatlarında yüzde yedi oranında indirim yapıldı. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan daha önce de Sor zamanlarda market fiyatlarındaki oynamalar üzerine Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep “Stokçuların mallarına el koyacağız” demişti. Sayın Cumhurbaşkanı KDV fiyatlarının indirilmesini sağlamakla yine “Halkın Yanında” olduğunu kanıtlamış oldu. Önemli olan o fiyatlara o kadar KDV’nin yüklenmemesiydi, ancak olsun olan oldu bir kere deyip geçiştirecekmiyiz şimdi.

Dar bir geçim içinde olan kişi, sevincin ne olduğunu bilmez. Ama bir süre bu dar geçimden de yoksun kalıp sonra yeniden eski geçime kavuşsa o zaman sevincin nasıl şey olduğunu anlar. Allah fukarayı sevindirmek isterse önce eşeğini yitirtir, sonra buldurur derler Türkiye’de de aynen bu uygulanıyor. Önce eşeğimizi kaybediyor sonra buluyoruz, eşeği bulduğumuz için de sevinmeye başlıyoruz.

Hükümetten şimdi sadece gıdalardaki KDV’nin kaldırılmasını sağlaması değil, Elektrik, Su, Doğalgaz gibi temel ihtiyaç maddelerindeki KDV fiyatlarının indirilmesini sağlaması ve bu konuda da halkın yanında olmasını istemek hakkımızdır herhalde.

Bu KDV hayatımıza girdiğinden beri şakulümüz kaydı, dengemiz şaştı. KDV’nin ne zaman başımıza bela olduğunu hatırlayalım: Kazık daima vatandaşa ne anlama geliyor ve kim tarafından türetildi? Ülkemize geldiği 1980'li yıllardan beri katma değer vergisi (KDV) kısaltmasının alternatif okunuşudur. Bu vergi türü tüketim vergisidir ve son kullanıcı olan vatandaşa kadar üretici ve satıcılardan yansıyarak devam eder. Kazık döner dolaşır sonunda vatandaşa girer yani.

80’li yıllarda beri bir vatandaş olarak bu kadar kazık yediğimi hatırlamıyorum. Artık gerçekten acıtmaya başladı. Oto yoldan geçerken, ülkemin suyunu içerken, neden hep vergi ödüyorum bir vatandaş olarak? Ben geri zekâlı mıyım? Artık bıkmış durudayım. Gıdayı alırken KDV, evde yıkarken KDV,  pişirirken KDV bıktık artık bıktık.

Bu fiyatlar artarken Devletin verdiği maaştan başka Devletin binalarında oturanlar, burada pişirilen yemeklerden yiyenler, elektriği kullananlar sizler nasıl olsa ücret ödemiyorsunuz pahalılık umurunuzda bile değil herhalde. Vatandaş artık burnundan soluyor,  bunu görün artık. Eğer görmüyorsanız nasıl geldiğinizi unutmayın. Bir yazar kasa ile geldiniz, yakılan faturalar ile de gidersiniz.

Batı ülkelerinden birinde, matematikten sürekli zayıf notlar alan çocuğu, ailesi bir faydası olur düşüncesiyle Katolik okuluna gönderir. Bakarlar ki çocuk hep tam not almakta...

Sebebini çok merak edip sene sonunda çocuğa sorarlar: "Ne değişti?" Çocuk cevap verir: Okulun ilk gününde artı işaretine çivilenmiş adamı görünce durumun ciddiyetini anladım." Faturalar yanıyor, insanlar burunlarından soluyor, durumun ciddiyetini anlamışsınızdır artık…

GÜNÜN SÖZÜ

Eşitliğin olmadığı yerde haksızlık başkaldırır. (Gustave Le Bon)