bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Mal Varlıkları Açıklansın
Yazarlar // 21 Kasım 2018 Çarşamba 21:55

İsmail BAŞARAN

Tün ülke gibi Samsun d artık seçim günlerine girmiş durumda. Bilgi kirliliğinin yaratıldığı bir ortamda neredeyse herkesin adı bir siyasi partiden aday adayı olarak gösteriliyor.

Aday adayları listeleri alındı, ancak henüz bazı partilerde adaylar tam olarak açıklanmış değil.

Aday adaylığını aşıp ta aday olacaklardan bir istekte bulunalım.

Adaylıkları açıklandığı anda mal varlıklarını, (aile bireyleri dahil) kamuoyuyla paylaşsınlar.

Paylaşsınlar ki görevde kaldıkları süre içinde mal varlıklarının artıp artmadığı ortaya çıksın. Böylede de insanların, haklarında ortaya atabilecekleri söylentilerin önüne geçilmiş olur.

Bu öneri hangi ölçüde dikkate alınacağını bilmiyorum.

Sadece aday olacaklar değil başkanlıkları bitecek olanlar da mal varlıklarını açıklasınlar ve iddiaların önüne geçsinler.

 

ÇOCUK İSTİSMARI

Çocuk istismarı yine gündemde…

Muhalefet araştırılsın diyor ancak iktidar yine ret oyu veriyor, neden acaba, 18 yaş altı gebe çocuk sayısı 18 bin olduğu için mi?

Peki, Cumhurbaşkanlığı, bu konuda bir araştırma başlatacak mı bilmiyorum. Bunu zaman gösterecek. Rakam korkunç.

Bu üzeri kapatılacak bir rakam değil, araştırılmaması ve yasaların işletememesi Türkiye’de ciddi sorunların olduğu gösteriyor. Asıl önemlisi istismara uğrayan bu çocukların ailelerinin işin üzerine gidip gitmemeleri. Samsun ‘da da var mı 18 yaş altı hamile çocuk var mı, varsa ne kadardır araştırıldı mı?

 

CHP ADAY MI BULAMIYOR?

Siyasete dönelim biraz da. AK Parti adaylarını açıklıyor ancak CHP’de aday adayları kimler?

Aday adaylarının belirlenmesinde yaşananlar ne? Bazı ilçelerde başvuruların bir bölümünün genel merkeze iletilmediği söylentiler de var. Bu iddiaların araştırılıp araştırılmayacağı, ilçe başkanlarının görevden alınıp alınmayacağı da yakında ortaya çıkar.

Adaylar neden açıklanmıyor?

Ana muhalefet için bir engel değil mi bu durum, sahayı rakiplere bırakma anlamını taşımıyor mu? Sadece Atakum’da CHP’de ciddi bir yarış var kimin kazanacağını bekleyip göreceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ

Sıkıcı olmanın yolu her aklına geleni söylemektir. (Voltaire)