bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
MADEM ÖYLE İŞTE BÖYLE
Yazarlar // 4 Mayıs 2019 Cumartesi 13:38

İsmail BAŞARAN

Ramazan geldi ve iftar çadırları Samsun’da gündemi oluşturmaya başladı. Bazı belediyeler de iftar çadırı kurmayacaklarını dile getirdi, buna gerekçe olarak dair önceki yönetimlerin yüklü miktarda borç bıraktıkları ve alım yapamadıkları gösterildi. Ben olsam böyle bir yola girmem, iftarı masalarını kurar, geleceğe borçlu bir belediye bırakırdım.

Kendilerine yapılanı yaparım kısaca kısasa kısas yani madem öyle işte böyle politikası uygulardım. Kısasa kısas nedir diye soracaksanız bunun Müslümanlıkta olduğunu da söyleyebiliriz.
Kısasa kısas kuralının "sana biri ne yaptıysa senin de ona aynısını yapma hakkin vardır” anlamına gelir.
Yani göreve gelen belediye başkanlarına “borç bıraktı gitti” diyenler bunun kendi başlarına da geleceğini düşünürler.
Özetle bu dünya etme bulma dünyasıdır.

FİTRE VE ZEKAT
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, fitre bedeline ilişkin bilgi vermiş. 
Erbaş, fitre ve zekat ederlerini açıklarken "Vatandaşlarımız ramazan ayı boyunca zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışlarını 'www.tdv.org ve bagis.tdv.org' adreslerinden online yapabileceği gibi il ve ilçe müftülüklerine de yapabileceklerini bildirmiş.

Diyanet İşleri Başkanı kime zekât ve fitre vereceğim hakkında nasıl istekte bulunur. Zekât ve fitre verecek olan insanlar kime vereceklerini bilmez mi?
Sayın Erbaş, İktidarların Türkiye’de fitre ve zekât verilecek ve alacak insan bırakmasa daha iyi olmaz mı?

GÜNÜN SÖZÜ
Gerçeği, insanların ölçüsü ile değil; insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı. Hz. Ali