bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Listeler tartışılıyor
Yazarlar // 23 Mayıs 2018 Çarşamba 07:21

İsmail BAŞARAN

Listeler açıklandı ve hemen eleştiriler başladı. Son zamanlarda milletin umut bağlamak üzere olduğu İYİ Parti’nin Samsun listesi en çok konuşulan liste oldu.

Özellikle sosyal medyadaki eleştiriler “ AK Parti bu listeyi hazırlasaydı daha iyisini yapamazdı” yorumlarına yol açtı.

Ben bu topa girmek istemem de birkaç cümle yazmadan da geçmek olmaz hani.

İktidardaki AK Parti son zamanlarda “Bal tutan parmağını yalıyor” gibi ifadelerle eleştiriliyordu ya, bu eleştiriler liste açıklanır açıklanmaz öncelikle İYİ parti ardından da CHP için yapılmaya başlandı bile.

Kulislerde konuşulan konu sadece CHP ve İYİ parti değil elbet. AK Parti de konuşulanlardan nasibini alıyor. AK Parti özellikle Samsunspor’un küme düşmesi üzerinden eleştiriliyor daha çok. Taraftarların büyük bölümü Samsunspor’un küme düşmesinde AK Parti’yi sorumlu tutuyor.

Samsunspor’a gönderilen Alpay Özalan’ın başarısızlığının sonucu hazırlayan yolu açtığına ve şimdi de AK Parti’den milletvekili adayı gösterilmesine anlam veremediklerini dile getiriyor.

AK Parti’nin eleştirildiği bir başka nokta ise Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın seçim bölgesinin değiştirilmesinin nedeninin “Samsun’da oyların düşmesini engellemeye yönelik bir kumpas olduğu yolunda.

CHP tabanı da Saadet Partisi’nin oylarının alınabilmesi adına yapılan liste düzenlemesinde hataya düşüldüğü görüşünde, ancak bu henüz yüksek sesle söylenmiyor.

Seçime kadar köprülerin altından çok sular geçeceğe benziyor, benziyor da yine acaba atı alan köprüden geçecek mi?

 

OY ATARKEN HATIRLAYIN

Temel bir gün hastaneye gitmiş hastanenin bir köşesinde bir adam hüngür hüngür ağlıyormuş. Temel sormuş “niye ağlıyorsun uşağum?”

Adam: “Kan tahlili yaptırmaya geldim parmağımı kestiler.”

Bu sefer Temel ağlamaya başlamış.

Adam sormuş Temel'e "niye ağlıyorsun" diye;

Temel cevaplamış: Ben da idrar tahlili yaptırmaya geldim daa.

Adaylar açıklandı, listeleri beğenenler de var eleştirenler de. Llistelerde yer bulamayanlar ve yakınları haliyle eleştiriyor.

Seçmen ise “kime oy vereyim” düşündeşi içinde. Tuttuğu partinin yapıp yapamadıklarına mı, iktidardaki partilerim verdikleri sözlere mi odaklansınlar,  takım tutar gibi parti tutanlar hariç, karar verecek tabi.

Ey emekli, aldığın ücretin ne kadar gerilediğini unutursan, doların, petrolün kaç lira olduğunu unutursan, Türkiye’nin tesislerinin kimlere satıldığını unutursan, sen gecekondularda yaşam savaşı verirken, seni yönetenlerin kendi yaşamları için saraylar yaptırdığını unutursan ne olacak?

Hastaneye kan tahlili yaptırmaya gidince parmağı kesilene mi yoksa idrar tahlili yaptırmaya gidince korkudan titreyene mi döneceksin aklından çıkarırsan işte o zaman yandın…

 

DİLİ TUTABİLMEK

“Bir insana söz anlatmak için yakasını, paçasını tutmanız yersizdir. Sizi dinlemek istemiyorsa, dilinizi tutun daha iyi olur.”

Siyasi parti liderlerinin bazılarının konuşmaların bu sözün ne kadar doğru olduğunu anlıyoruz galiba. Meydanlarda konuşan liderlerin coşku içinde alkışlandığının TV ekranlarından gösterilmesine aldanmayalım.

İlinize bir lider gelince meydana gidip alkışlayacağınıza esnafa gidip dertlerini dinleyin, işyerini açıp siftah yapamayanlarla konuşun.

Eyyyy lliderler ne olur vatandaşın derdini nasıl çözeceğinizi, ancak sadece yapabileceklerinizi anlatın.