bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Liderler Örnek Olmalı
Yazarlar // 7 Aralık 2020 Pazartesi 15:22

İsmail BAŞARAN

Bir Covit-19 salgını aşısıdır sürüp gidiyor. Aşı hangi ülkeden alınacak, hangi ülkeden alınacak aşılar kimlere vurulacak? Siyasi Parti Liderleri ve Sayın Cumhurbaşkanı ile Bakanlar ve Milletvekillerinin vurulacağı aşılar ile vatandaşa vurulacak aşılar aynı mı olacak?

İşte sorular böyle. Eğer liderlerin ve de Sayın Cumhurbaşkanı’na vurulacak aşı aynı olmazsa yani vatandaşa Çin’den gelen, liderlere ve üst düzey yöneticilere vurulacak aşı arasında fark olursa o zaman alın size bir tartışma konusu daha. Vatan9daş bu kez, “kendilerini koruyorlar vatandaşa ne olursa olsun diyorlar” şeklindeki tartışmalar günden güne artacak.

Yapılması gereken liderlerin hangi aşıyı kullandıkları TBMM’deki hekim milletvekillerin hangi aşıyı tercih ettikleri kameralar önünde vurulurken gösterilmelidir. Temel atma törenine gidince ellerine aldıkları kürekleri bırakmayanları görelim bakalım vatandaş ile aynı aşıyı mı kullanacak?

Aşının önemini sanırım artık anladık. Samsun saygında Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi oluverdi. Hastaneler doldu yatak yok, sağlıkçılar perişan vaziyette ayakta kalmaya çalışıyorlar. İnsanlarımız aşının önemini kavradı da Devlet Hastanelerini kapatıp özel hastane kuranların umurlarında bile değil bu salgın, onlar nereden gelecek olan aşının kaç liraya vatandaşa vurulacağının derdindeler. Çünkü bu insanlar, bir liralık maskeyi bile vatandaşa ücretsiz dağıtamadılar. Biz hangi aşıyı vurduracağız tartışması yapıyoruz.

Bu arada Samsun’da yaşayanlar olarak Samsun’un salgının merkez üssü haline gelmekte olduğunu unutuyoruz.

Vatandaşı tedirgin etmek veya korkutmak için yazılmıyor bunlar. Gerçekten merkez üs durumunda Samsun… Bu işin altından nasıl kalkacağız bilen var mı? Yok. Herkes bir şeyler söylüyor ancak ne söylediğini bilen de yok.

 

TÜRK İNSANI YOKSULLAŞIYOR

Kim ne derse desin, kim hangi rakamlarla oynarsa oynasın. Gerçek işte bu:

Türk insanı günden güne yoksullaşıyor. Belki bunun aksini anlatmak isteyecekler çıkabilir. Veya “bizim iktidarımızda” diye başlayıp devamını getirecekler de.

Ancak bunların hiç birisi Türk insanının günden güne yoksullaştırıldığı gerçeğini gizleyemez. Türkiye’de asgari ücret açlık sınırının da altına düşmüş durumda. Peki, bu asgari ücreti belirleyenler kimler? Türkiye’yi açlığa mahkûm edenler bunlar değil mi? Sadece konuşuyorlar ve çözüm üretmiyorlar. Rakamlarla oynayıp vatandaşı kandırmanın yolunu biliyorlar. Vatandaşı kuru soğana muhtaç edenler ise gündemi değiştirmek için bu konulara girmiyorlar, saraylarda oturmanın zevkini sürüyorlar.

Bu ülke kurulmadan da saraylarda oturanlar vardı, ancak sonrasında hem sarayları ellerinden alındı hem de mal varlıkları. Dünya yuvarlaktır, ne kadar hızlı kaşarsan koş geleceğin nokta sonunda, başladığın noktadır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insanda, kendini yüksek görme, hırs ve şehvet varsa, bunlar, konuşurken soğan yemiş gibi kokar. (George Meredith)