bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kuş Cenneti Korunmalı
Yazarlar // 16 Nisan 2022 Cumartesi 01:24

İsmail BAŞARAN

Samsun’un Bafra ve 19 Mayıs ilçeleri arasında bulunan Kuş Cenneti’nde onlarca tür kuş var. Kuşların yok olmaması ve hatta Kuş Cenneti’nin yok olmaması için yapılması gereken bir konu var ve es geçiliyor. Mustafa Demir’in Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesinden sonra ilk gündeme getirdiği konulardan birisi bölgeye bir butik otel yapılması…

Oysa bölge UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tek sulak alan.  İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar bölgeyi ve bu konuyu sürekli gündemde tutuyor. Bedri Yaşar, Kızılırmak Deltası ve Kuş Cennetinin taşkınlar nedeniyle tehdit altında olduğunu sürekli belirtiyor. Dana önce önceden ormanlık ve sazlık alanda yangın çıkmıştı. Sulak alanda nasıl oldu da yangın çıktı kimse akıl erdiremedi. Neymiş aynı zamanda sazlık alanmış da ondan yanmış. Ne günlere kaldık, sulak alan yani su içinde her yer, sazlar da suyun içinde ancak yine de yanıyor. Kimse de maalesef yakıldı falan demiyor, hatta araştırılsa bile bir sonuca varılamıyor. Oysa UNESCO bölgeyi “kesin korunacak hassas alan” ilan ediyor. Delta’ya, butik otel yapılacağı iddiaları basına yansıdı.

Maalesef kimse tarafından da yalanlanmadı. Yapılması planlanan Butik Otel’den vazgeçilip geçilmeyeceği konusu da havada asılı kaldı. “Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti'nde daha önceden ormanlık ve sazlık alanda yangın çıkmıştı. Sonra “kesin korunacak hassas alan” ilan edilen Delta’ya, butik otel yapılacağı iddiaları basına yansıdı.  Otel yapımı işini gündeme taşıyan Mustafa Demir geri adım attı mı bilmiyorum. Benim merak ettiğim otel yapılırsa o kadarla kalınır mı?

Sonrasında bölgenin kimlere pazarlanacağıdır. Hayatları susuz bölgelerce çöllerde geçen Araplar gelip orayı da satın alacaklar mı?

Trabzon’da Uzungöl var, o gölün yanında yöresinde bir tek çivinin çakılı olmadığı dönemleri de biliyorum ancak şimdi Araplara pazarlandı ve adamların orada beton evleri bile var. Uzun göl adeta bitiyor. Orayı görüp Samsun’daki Kuş Cenneti’nin de Araplara pazarlanabileceği gibi bir düşünce geldi aklıma. Burası Türkiye olmaz olmaz demeyin olur mu, olur. Bakarsınız yakında Samsun’un Kuş Cenneti de birilerine pazarlanır ve Cennet olmaktan çıkıp Cehenneme dönüverir.

İşte bu nedenle Samsun kuş cennetine sahip çıkmalıdır, bunun için kampanyalar yapılmalı ve orada en azından beton yapılanmaya izin verilmemelidir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Akılsızlar hırsızların en zararlısıdır. Zamanınızı ve neşenizi çalarlar. (Anonim)