bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kurallara Uyunca Oluyor
Yazarlar // 21 Nisan 2021 Çarşamba 10:57

İsmail BAŞARAN

3-9 Nisan haftasında vakaların yüzbin kişiye oranı 645,17'ye düştü, haftalık vaka sayısı 8.742, günlük ortalama vaka ise 1.249'a geriledi
Samsun başta olmak üzere Karadeniz orta ve doğu Karadeniz bölgesinin genelinde yaşanan koronaviris vaka artışları son haftalarda tüm Türkiye’ye yansıdı. Ülkenin tamamına yakını kırmızı iller içerisine girdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke haritası üzerinde 100.000’de vaka oranlarını açıkladı. Samsun’da vaka sayısı son bir haftada 678,72’den 100.000’de 645,17'ye geriledi. Böylece son haftalarda zirveye oturan Samsun Türkiye’de altıncılığa geriledi. Samsun'da günlük ortalama 1.249 pozitif vaka tespit edildi.

GÜLSAN VE TOYBELEN
Samsun’da Sanaüyi Bölgesinin taşınması konusundaki çalışmalar sürüyor. GÜLSAN’da işyeri bulunanlara öncelikle TOYBELEN’de yer verilecek tamam da fiyatlarda fuark olacak mı, olacaksa ne kadar olacak?
Bu konudaki belirsizlikler ve anlaşmazlıklar sürüyor. GÜLSAN Sanayi Bölgesinde yeri olanlar TOYBELEN’de aynı ölçüde yere mi sahip olacaklar, mal sahiplerine yeni dükkanları yapılıp mı verilecek yoksa vatandaşlar yeni binaları kendileri mi yapacaklar? Bir işyerinin bir başka yere taşınması haliyle maddi güçlükler getirecek. Bu ücretler vatandaşa ödenecek mi, yoksa alın size yer istediğiniz gibi taşının mı denilecek?
Pandemi sırasında zaten işlerin kesat olduğu ve bu nedenhle de esnafın evine ekmek götürmekte zorlandığı göz önüne alınırsa taşınma ücretleri ne olacak, kimler tarafından ödenece. Dükkan sahiplerine bu konuda yardım yapılacak mı?
TOKİ tarafından Samsun'un Toybelen mahallesinde yapılan sanayi sitesinde dükkan sahibi olmak isteyen esnafa fiyat ve peşinat indirimi ile birlikte vade uzatması yapıldı. Bu yeterli mi peki? Bir işyerinin bir başka bölgeye taşınması ve işlerin yeniden düzene girmesinin ne kadar maddi kayba yol açacağını bu projeyi yapıp uygulayanlar biliyorlar mı? Bir başka konu da yeni yerde, eski yerde işyeri olmayan kaç kişi işyeri aldı ve kimlere kiralanacak soruları sorulmaya başlandı bile.
Zaten işler kesat, insanlar evlerine ekmek götürmede zorlanıyor, pandemi bitene kadar nasıl bir yardım sağlanacak yeni yerlerine taşınacak olanlara?
Bir başka konu da GÜLSAN’ın yeri ne olacak? Bahçe mi yapılacak, eğer öyle bir durum varsa büyük hatadır. Türkiye’nin kalkınması için işyerlerini artırma yerine seyil alan yapıp işsizliğin artırılmasına çanak tutulacaksa yanlış yapılacaktır. Yani artık Türkiye’de vatandaşa kek ve çay verme dönemi bitmiştir.

AYRANI YOK İÇMEYE
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bir yılda araç kiralama bedeli olarak 17 milyon lira harcaması, siyasetinde gündemine oturdu. Muhalefet milletvekilleri Belediyeyi eleştiri borbardımanına tuttu. İyi partili Yaşar, "Bu paralarda yetim hakkı var" derken, Usta, "Kendi konforlarına milyonlar harcıyorlar "dedi.
Hem Törkiye’nin en borçlu belediyelerinden olacaksın hem de 60 milyar borcun varken bunları ödeme yerine lüks binek taşıtlar kiralayacaksın. Bunun adı resmen yetim hakkı yemektir. Vatandaş ayakkabısının altındaki deliği kapatacak para bulamazken sizler milyonluk kira verip araçlara bineceksiniz.
Tabi, balık baştan kokuyor öncelikle. Türkiye’nin üst düzey yöneticileri “İtibardan geri durulmaz” diyecekler. Bu nedenle de Samsun Büyükşehir Belediyesi borçlarını ödemek yerine sanırım itibarden geri durmamaya uğraşıyor. Buna halk arasında başka  bir isim bulunmuqş ve yıllardır da söyleniyor. “Ayranı yok içmeye tahteravanla gidiyor …etmeye” deniliyor hatırlatayım. Maşallah lebalep parası var Samsun Büyükşehir Belediyesinin de harcıyor, vatandaş kimin umurunda…

GÜNÜN SÖZÜ
Son sürat ilerliyorsan, tuzağa düştün demektir.