bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Köy Okulları Ne Olacak?
Yazarlar // 7 Mayıs 2022 Cumartesi 20:44

İsmail BAŞARAN

İktidar çalışmalara başlıyor. Kırsaldaki seçmenin yardım edildikten sonra oylarının alınması projesinin tutması ve iktidarın oradaki oyları vatandaşa yardım yapılarak devşirilmesinin ardından yeni bir proje mi geliyor?

Bakanlıklar arasında projeler hazırlanıyormuş.

Türkiye'de taşımalı eğitim nedeniyle kullanılmayan 4 bin köy okulu bulunduğunu aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bu okullarla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in çalışma başlattığını duyurdu. Kirişçi, köy okullarıyla ilgili hazırladıkları projelere ilişkin gelecek haftalarda duyuru yapacaklarını belirterek, "Özelikle köy okullarından taşımalı eğitimden dolayı kapanan, metruk kalan yerler var. Bunlarla ilgili çalışma yürütülse iyi olur dedik. Bunun lansmanını da Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. Kullanılmayan 4 bin köy okulu olabiliyorsa kreş, anasınıfı, yine olabiliyorsa bir halk eğitim merkezi olacak.

Buyurun buradan yakın, yakın ki Türkiye’de Milli Eğitimin ne hallere getirildiğini cümle alem bilsin. Halk Eğitim Merkezi yapana kadar oradaki okulların yine eski işlevine yani okula döndürülmesi ağırınıza mı gidiyor? Köyde öğretmen olması halinde köylünün sadece imamın söylemlerine kalmayacağını ve öğretmenin vatandaşı aydınlatacağını mı düşünüyorsunuz ve de bundan korkuyormusunuz?

Bırakın köylünün yakasını, bırakın köylerin oy deposu olarak kullanılmasını, bırakın köylünün seçimlerde sizlerin belirlediği insanlara oy vermesi zorunluluğunu, bırakın demokrasi yaşasın ve otokrasi ortadan kalksın. Bugün Türkiye’yi otokrasi ile yönetmeye kalkanlar yarın muhalefete düştüklerinde demokrasiye sarılacaklar.

Her iki Bakan Beyler eğer Saraya özünün geçerse okullarda öğrencilerin okutulması gerektiğini söyleyin, söyleyin ki çocuklarımız okuyabilsinler, mahalle yaptığınız köylerde yaşayanlar da çocuklarının geleceklerini bilgileri ve kültürleri artınca geleceklerini garanti altına alacaklarını öğrensinler.

 

KESENİN AĞZI AÇILIYOR

İktidar son günlerde derinden çalışmalar sürdürse de Temmuz ayında özellikle de emekli maaşlarında iyileştirmesi düşünüyor.

Dört aylık enflasyon yüzde 31 olarak belirlenmiş.  Vallahi de billahi de hatalı bir belirleme bu. Hatalı olduğunu kurumların başındaki bakanlar ve uzmanlar da biliyor ancak seslerini çıkaramıyorlar. Artık seslerinizi yükseltin sizler de. Çünkü bu işin bugünü olduğu gibi yarını da var. Yönetenler yarın “biz yapılsın dedik ancak uzmanlar istemedi” derlerse o zaman aşırmayın. Boynunuzda iktidarın boyunduruğu ile gezmeyin, halkın yanında olun. Çünkü sizler de halksınız, evinize gittiğinizde masanıza gelen yiyeceğin ne kadar azaldığını görüyorsunuz ve çocuklarınıza yeterince açlık verememenin ezikliğini yaşıyorsunuz. Özellikle de iktidar yanlısı memurlara sesleniyorum: Gerçekleri anlatın bağlı olduğunuz kurumları yönetenlere.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insanı tanımak istiyorsanız, onu en büyük bir mevkie getiriniz. (Pittacus)