bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Korona Unutturmasın
Yazarlar // 5 Mayıs 2020 Salı 11:32

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesiydi. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdığan Cumhurbaşkanlığı için adaylığını koymuştu ve meydanlardaki vatandaş buluşmalarında Seçilmesi durumunda, cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesi halinde sırın ötesinden şehit gelmeyeceğini anlatıyordu.

Uzun zamlan geçti o söz tutulamadı, sınır ötesinden yine şehitler geldi, geliyor da. Birkaç gün önce 13 şehit verdik bu ülkenin birlik ve beraberliği için. Dün de üç vatan evladı ülkemizin birlik ve sınır bütünlüğü için şehit düştü. Hani Cumhurbaşkanlığı sistemi gelince şehit gelmeyecekti? Ne oldu, verilen sözler neden tutulmadı?

Sözlerin tutulmadığı da unutuldu, çünkü korona var, herkes virüse odaklanmış vaziyette. Oysa sistem geleli ne kadar şehit geldiğinin sayısını söyleyenler de unuttu, dinleyenler de. Boşuna dememişler “ateş düştüğü yeri yakıyor” diye.

Türkiye için asıl virüs korona falan değil, terördür. O teröristlere yardım ve yataklık yapan ülkelere uçaklarla virüsten koruma malzemeleri göndermektir tehlikeli olan. O ülkelerin de benzeri malzemeleri teröristlere göndermeleridir tehlikeli olan. Türkiye binlerce şehit verdi sınır ötesi harekatlarda. O harekatlar sırasında ülke ekonomisini sarsacak düzeyde sığınması alınıp bakılması yardım edeceğiz diyen Avrupa Birliğinin bizi yine kandırması ve buna kananların olmasıdır asıl önemli olan. Kurona virüsün çaresi bir gün bulunur, ancak yıllardır terörün önlenmesi için çare bulunmuyor, acaba neden? Türkiye dostlarını mı seçemiyor yoksa kandırılması adet haline mi getirdi? Asıl sorulması gereken sorular da bunlardır.

 

CHP İKTİDARDA OLSAYDI

Samsun’da önceki akşam ezan okundu, iftara hem de bir saat kala. Vatandaşların büyük bölümü de oruçlarını açtı. Ne oldu da ezan erken okundu? Yapılan açıklamaya göre bir yanlışlık oldu, ezan okundu ve oruçlar açıldı.  Şimdi o oruçlar kabul edilecek mi yoksa biri fetva verip gününe gün tutulur mu diyecek?

O ezanı erken okuyana ne gibi bir ceza uygulanacak, vatandaşın orucunu erken açması nedeniyle görevden alınacak mı? Alınmaz elbet, bir hatadır olmuştur denilip üstü kapatılacak mutlaka.

Peki ya CHP iktidarda olsaydı da ezan erken okunsaydı ne olurdu? İnsanların ne dinsizliği kalırdı ne de yönetim şekilleri. Nedeni basit, çünkü iktidarda kalabilmek için dinin bile kullanıldığı günlerdeyiz de ondan.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Moda denilen şey o kadar çirkindir ki, onu her altı ayda bir değiştirirler. (Oscar Wilde)