bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Korona Nelere Kadir!
Yazarlar // 14 Mart 2020 Cumartesi 07:22

İsmail BAŞARAN

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), korona virüsü ile mücadele kapsamında su borcundan dolayı suyu kesilecek olan konut abonelerinin borçlarını erteledi. Bu açıklama su borcu olanların ve ödeyemeyenlerin yüreğine biraz su serpti. Yanlış anlaşılmasın Belediye serpilen bu sudan ücret almayacak.

Maddi olanaksızlıklar nedeniyle borçlarını ödeyemeyenler neredeyse virüs için dua edecekler. Öncelikle Türkiye’de insanların salgın nedeniyle gelen hastalıklara “iyi ki geldi” diye dua edecek haldeler. Bu da ülkenin ekonomisini iyi yönetemeyenlere ders olsun. Ayraca, ülke yönetimini ehil ellere bırakmayan seçmenlerin bir bölümüne de ayrıca ders olsun. Hastalığa biye sevinir hale getirdiler vatandaşı.

Bir tarafta su faturalarının ertelenmesine sevinenler diğer tarafta da virüs ve hastalık nedeniyle ürün fiyatlarına zam yapıp sevinenler var. İşte böyle bir garip ülkeyiz, güleriz ağlanacak halimize.

Bir tarafta virüsü fırsata çevirenler, bir başka tarafta da fırsatçılara diş bileyen tüketiciler var.

Virüsü fırsata çevirenlerin fiyatları artıranların, stokçuların engellenmesini isteyenler var. Bunlardan birisi de CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu.

Neslihan Hancıoğlu'nun hazırladığı ve 23 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergeyle, Korona Virüs vurgunculuğu konusunda Meclis Araştırması açılmasını talep etti. Önergenin gerekçesinde, gıda, hijyen ve medikal ürünlerde anormal fiyat artışları yaşandığına ve söz konusu ürünlerde stokçuluk yapıldığına dair ciddi emareler gözlendiğine işaret edildi.

Sayın Hancıoğlu’nun bu önergesi insan sağlığını ne kadar ilgilendirecekse yine her zamanki gibi Meclis’te AK Parti ve MHP oylarıyla büyük olasılıkla reddedilecek. Ne diyelim Allah sonumuzu hayırlı eylesin.

 

İTFAİYE YETERLİ Mİ?

Soruyu Samsun Büyükşehir için soruyorum. Yeterli mi değil mi?

Samsun’da Canik ilçesinde kırsalda kalan bir mahallede geçenlerde yangın çıktı. İki katlı bir ev kül oldu. Vatandaşlar yangına Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin zamanında müdahale edemediği iddiasında bulundu. İtfaiye olay yerine gidene kadar yanmış. Neden itfaiye zamanında yetişemedi peki?

Çünkü Samsun Büyükşehir itfaiyesi yeterli konuşlandırılamamış durumda. İlçeler büyük. Bazı mahalleler kırsalda. İtfaiye ise araç gereç olarak ilçelere yeterli bir şekilde dağıtılamamış. Merkezden yangın yerine gidene kadar yandı bitti kül oldu vaziyeti hasıl oluyor.

İtfaiye Müdürlüğü merkez ilçelerde konuşlanamaz mı? Hem araç hem personel yangın ihbarlarına daha rahat gidebilir ve önce can sonra da mal kabı önlenir herhalde.

Bu durum Başkan Demir’in aklına gelmiyorsa, ithal müdürlerin de mi aklına gelmiyor?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Çocuklarınızı kuzu gibi büyütmeyin ki, ileride koyun gibi güdülmesinler. Şeyh Sadi Şırazi