bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Korkunun Ecele Faydası
Yazarlar // 4 Şubat 2020 Salı 20:40

İsmail BAŞARAN

Samsun’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in Çiftlik Caddesi'nde başlattığı yenileme ve trafiğe açılması çalışmaları sürerken bir yaprak şekli gündeme oturdu.

Konulup kaldırılan Gelecek Partisi'nin çınar yapraklı logolu beton saksıları ile ilgili Kurucular Kurulu Üyesi Yeşilyurt'tan açıklama geldi. Yeşilyurt, " Apar topar yapılan işlem önyargı, korku ve küçük hesaplar peşinde olmakla açıklanabilir "dedi.

Saksılardaki çınar yapraklı saksıların Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in talimatı ile kaldırıldığı söyleniyor. Doğru olabilir mi, tabi ki evet.

İşin buralara geleceği, Gelecek Partisi’nin logosunu bile sözüm ona dikkate almayanlar hemen dönüş yaptılar. Belediye’nin saksılarında AK Parti’den ayrılanların kurduğu bir partinin logosunun bulunması ve ardından hemen kaldırılması “acaba korku mu” diye düşünmekten de alamıyor insanları. Madem kaldıracaktınız neden yaptınız?

Sözüm ona çınar yaprağını dikkate almadınız, ancak hata yaptınız. Son zamanlarda AK Parti’de bu tür hatalar sıkça yapılıyor. Düşünülmeden gerçekleştirilen bu tür işler Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde işlerin düşünülmeden yapıldığını ortaya koydu. Haliyle de vatandaşın vergilerinden toplanan yaralar da boşa gitti.

Yılmaz gelince rahmetli Muzaffer Önder’in dönemini arattı. Yusuf Ziya Yılmaz gidince yerine gelen Mustafa Demir de Yılmaz’ı aratmaya başladı bile.

 

FETVA VERİRKEN DİKKAT

Son günlerde dini fetvalar verilip duruluyor. Hatta bu topa Diyanet İşleri Başkanı da giriyor. Çocuk evlikleri savunulur hale geldi. Aman fetva verirken dikkat edilsin. Fetva verilirse ne olabilir bakalım.

Tilki yavrusuna öğüt veriyor:

Yavrum bütün bağlardaki üzümlerden yiyebilirsin, ancak köyün hocasına ait üzümler hariç. Hatta o bağı aklına bile getirme. Yavru tilki sormuş: Neden o bağın üzümleri zehirli mi?

Hayır çocuğum. Eğer molla, bağından üzüm yediğimizi anlarsa yarın “tilki eti helaldir” diye fetva verir ve neslimizi yok eder…

Bu fıkradan çıkarılacak alınacak ders ne mi?

Gücü, insanların cehaleti üzerine kurumuş toplumlara hiçbir zaman bulaşmamak gerekir…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yükseklere çıkmaktan sakın; çünkü insanın düşmeyeceği hiçbir yüksek yer yoktur. Cervantes