bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Korkunun Ecele Faydası
Yazarlar // 11 Eylül 2020 Cuma 10:01

İsmail BAŞARAN

Önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı virüs ile ilgili önlemlerle başlayalım. Vaka sayılarının artmasıyla Hükümet düğmeye basmış. Düğmenin altında neler var neler. Öncelikle halile kısıtlamalar geliyor. Kafe ve restaurantlarda müzik yayınlarının yasaklanması sonrasında maske ve şehir içi yolculuğa düzenleme de geldi.
Kafe ve lokantalarda maske takılması zorunlu da alkol satışı serbest yine. Neden ola ki böyle bir uygulama?
Acaba Hükümetin kasasında para mı bitti de umudunu alkolikler veya alkol tüketenlerin alacağı şişelere ödeyecekleri vergiye bağladı. Alkol haramdır diye fetva verenler, maaşlarınızı siz de alkol tüketiminden sağlanan vergilerden alıyorsunuz. Eğer alkol haramsa sizler de haram mı yiyorsunuz?
Kasada para kalmamış olmalı ki alkollü içki satılan yerler bile açık oluyor da vatandaşın bir çay içmek için gittiği kahvede sosyal mesafe denetimi yapılıyor.
Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle maske takmak tüm yurtta evler haricinde zorunlu oldu haberiniz var mı? Tüm vatandaşlar evden çıktıkları anda maske takacak ve çıkaramayacak. Ben bu kurla harfiyen uyuyorum da maskeyi koluna ve çenesinin altına takanlar ne olacak? Sonunda maske takıyorlar ya suç işlememiş oluyorlar.
Sayın Cumhurbaşkanı tüm Türkiye'de toplu taşıma araçlarının ayakta yolcu alamayacağını açıklamış. Bu kural Samsun için de geçerli mi? Çünkü bu kurala dolmuşların dışında metro ve tramvaylar da dahil oldu. Dün bir arkadaşın raylıya binmiş Samsun’da ayakta yolcular olduğunu görmüş. Yasağı kim koyarsa koysun biz tersini yaparız burası Türkiye, bize kural işlemez.
Sayın Cumhurbaşkanı bu açıklamaları neden yaptı, vatandaşın sağlığını düşündüğünden mi yoksa AK Parti’nin ve CUHMUR İttifakı’nın günden güne kan kaybettiğinin kamuoyunda ve kahve köşelerinde konuşulmasını istemediğinden mi?
E kadar hileli yönlendirme yaparsa yapsın AK Partililer sonuç ortada. Hem tabanda hem de tepede kaymalar sürüyor. Kaymaların ciddi olarak görüldüğü ve yaşandığı İl de Samsun.
AK Parti kurulduktan sonra siyasette dengeler değişmişti ve Samsun milletvekili sayısı olarak tavan yapmıştı. Samsun’da son seçimlerde kopuşların olduğu CUMHUR İttifakı’nın bile farkın kapanmasını önleyemediği görüldü. Millet İttifakı Samsun’da hem oylarını hem de Milletvekili sayısını artırdı.
Erhan Usta’nın da MİLLET İttifakı’na katılması sonrası makas tamamen ortadan kalktı, neredeyse beraberlik yaşanır oldu. Bir yarışta önden giden koşucu arkasından gelenden çok daha fazla gayret sarf eder, çünkü gücünün büyük bölümünü arkasından geleni kontrol etmek için harcar, arkadaki koşunu ise yarışı kazanabilmek için hep ileri bakar. Bakalım Samsun’daki yarışta, eğer İktidar korkup seçimleri iptal etmezse, sonuç ne olacak?
Alın size bir uzmanlık sorusu: Kapanan fark Cumhur İttifakı’nın lehine dönerse seçim olur mu sizce?

GÜNÜN SÖZÜ
Gücüne eşit hayaller için dua etme. Hayallerine eşit güç için dua et. (Micheal Nolan)