bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Korku ve Ecel
Yazarlar // 16 Ekim 2021 Cumartesi 17:35

İsmail BAŞARAN

Korkunun ecele faydası yoktur derler ya aynen öyle. Muhalefet partileri erken seçim derken ve Türkiye’nin iyi yönetilmediğini iddia ederken AK Parti’den seçimlerle ilgili ilginç bir çıkış geldi. AK Parti erken seçim olmayacağını seçimlerin 2023 yılında yani zamanında yapılacağını dillendirdi.

Ak Parti seçimlerin 2023 yılında olmasının yanısıra seçim kanununda da değişiklik yapılması için çalışmalar sürdürüyor.

AK Parti 2023 seçimlerinde uygulanmak üzere Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliği ile ilgili çalışmalar yapıyor. Bu değişikliklerle ilgili madde ise oyların teknolojiden faydalanıp kullanılması olacak gibi görünüyor.  Oylar teknolojik olarak verilince ne olacak? Oyların üzerinde sayısal olarak çok kolaylıkla oynama yapılabilecek. Eğer oy pusulası devrede olacaksa AK Parti, pusulaların zarfa konulmamasını da istiyor. Yüksek seçim kurulunun oy pusulası zarfı almaya parası mı yok, yoksa kimin hangi partiye oy verdiğini mi fişleyecek iktidar?

Öyle ya eğer zarf ortadan kalkarsa hangi kişinin hangi siyasi partiye oy verdiği kolaylıkla belirlenecek. Sonrasında ise vatandaşı kolaylıkla fişlemiş olacak.  Yıllardır seçimlerde oy kullanırım. Her zaman oyumu mühürler ve zarfa koyarım kime oy verdiğim de belli olmaz. Bu yeni getirilmek istenen sistem, AK Parti’nin seçimi kazanamayacağını hissetmesinin sonucudur. Korkunun ecele faydası yoktur, AK Parti ya bu Başkanlık sisteminden dönecek ve kuruluştan sonraki günlerinin geri gelmesini sağlayacak veya siyasi tarihteki yerini alacaktır. Son zamanlarda muhalefetteki siyasi partilerin ve AK Parti’den ayrılanların oylarının gittikçe arttığı görülmektedir. Güçlendirilmiş parlamenter sistem Türkiye’yi düzlüğe çıkaracaktır.

 

DENETİMLER VE AŞILAMA

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ilçede faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonlarında denetim düzenledi.

Salonların denetime tabi tutulmaları iyi oluyor da salgın sadece bu salonlardan mı yayılıyor. Okullardan, kafelerden sokaklardaki kalabalıklardan yayılmıyor mu?

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü öncelikle aşılamanın nasıl seyrettiğini ve artırılmasının sağlanmasını düşünmelidir. İlkadım gibi Belediyelerin denetimler yapması gereklidir tamam da adı daha da gereklidir.

Havalar soğudu bu nedenle corona dışınsa grip salgını da artmaktadır. Bunun önlenmesi de aşılamaktan geçmektedir. Yeterli aşı var mıdır peki?

Sağlık ocağımın bulunduğu yerin dışında bir sağlık ocağına gidip grip aşısı olmak istedim. Aşımı eczaneden alıp sağlık ocağına gitmem istendi, ben de öyle yaptım. Aşının fiyatı el yakıyor. Eczaneden belde aldım, kısmetse sağlık ocağına gidip paramı alacağım. Öyle söylediler. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu, Sağlık Bakanlığının grip aşısını bile vatandaşa ücretsiz vuramıyor demektir.