bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Korkma
Yazarlar // 12 Mart 2022 Cumartesi 23:57

İsmail BAŞARAN

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan, mesajında, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin zorluklar karşısında dirayetini, azmini ve kararlılığını ifade ettiğini belirtti. Cesaret kaynağı olarak bir asırdır Türk milletinin yolunu aydınlatan İstiklal Marşı'nın dünyaya çok önemli bir mesaj verdiğine işaret eden Karaaslan, "Milli ve manevi değerlerimiz uğruna ortaya koyduğumuz destansı mücadelenin anlatıldığı İstiklal Marşı'mız, 12 Mart 1921'de TBMM'de büyük coşkuyla okunduktan sonra milli marş olarak kabul edilmiştir” dedi.

Bugün 12 Mart TBMM’de yıllar önce büyük coşkuyla okunan marş bugün de aynı coşkuyla okunacak mı? Merak ediyorum bugün TBMM’ye hangi partilerin Genel Başkanları gelecek ve İstiklal Marşını okuyacak? Kim korkacak kim korkmayacak göreceğiz. Kimin hasta olacağını kimin sağlam kalacağına millet şahit olacak.

EMEKLİ ÖĞRETMENLER

Milyonlarca memurun gelirlerinde artış sağlayacak 3600 ek göstergede geri sayım başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin mayıs-haziran gibi tamamlanacağını söylemişti. 3600 ek gösterge ile emekli öğretmenlerin de maaşlarında artış olacak. 411 bin emekli öğretmeninin geliri 884 lira artacak.

İşçi emeklilerinin de maaşlarında artış sağlanmıştı ve de emekliler haberi duyunca neredeyse davul zurna çalacaktılar ancak zurnayı ellerine aldıktan bir ay sonra akaryakıt, petrol, doğalgaz, çarşı pazara gelen zamlar sonrasında nefesi kesilen emeklilerin zurna ellerinde kaldı. Nefesleri kalmadığı için de zurnayı üfleyemediler.

Şimdi emekli öğretmenlere zam yapılacakmış. Haber açıklandı da zamlardan sonra piyasalar durduğu yerde duracak mı fiyatlar artacak mı, eğer fiyatlar artacaksa Hükümetin yapacağı zamların hiçbir hükmü kalmayacak.

Türkiye’de maalesef emeklilere yapılan her zamdan sonra piyasalara yapılan zamların çok üzerinde zamlar geliyor. Türkiye’deki uygulama böyle olunca da emekli öğretmenler zamma sevinebilecekler mi merak ettiğim konu bu.

Çevremde çok emekli öğretmen var, bu kadar zamma hiçbirisi sevinemiyor, bugünden yapılsa zamlar belki iki ay rahat nefes alır öğretmen emeklileri, ancak bu biraz zor gibi. Gelen zamlar maaşlara yatmadan piyasaya gelen zamlar nedeniyle eriyip gidiyor. O nedenle verilen sözler hep havada kalıyor. Bu ara başka zam müjdesi gelecek mi acaba, vatandaş bekliyor.


SPOR VE REKOR

SPOR kelimesinin türetilişinde hangi kelimelerden yararlanıldığını bilmeyenler için: (S) Sistem, (P) Prensip, (O) Organizasyon, (R) Rekor. Yani eğer sizin sisteminiz ve prensipleriniz yoksa organize olamıyorsanız, rekor düşünemezsiniz. Samsunspor’un sistemi var mı, organize olabiliyormu, prensipleri var mı bunu önümüzdeki karşılaşmalarda göreceğiz


GÜNÜN SÖZÜ

Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. (Thomas Carlyle)