bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Koltuk Davası
Yazarlar // 13 Nisan 2016 Çarşamba 00:00

Ragıp GÖKER

Mahkeme kararıyla 3 kişiden oluşan Kayyum heyetinin gözetiminde Tüzük Kurultayına gidecek olan MHP’de, Devlet Bahçeli’nin merakla beklediğim gurup toplantısında ‘’Benden bu kadar’’ demesini beklemiştim.
Bahçeli’nin konuşmasının bende bıraktığı izlenim koca bir hayal kırıklığıdır.
Son yıllardaki politik anlayışı ve duruşu nedeniyle 13 yıl içinde iktidarın büyük ortağı bir partiyi küçültüp Mecliste HDP’nin gerisine düşüren Devlet Bahçeli’nin de suçu başkalarının sırtına yüklemesine, özellikle de ‘’Pensilvanya’nın oyunu’’ demesine hiç şaşırmadım.
Hükümet ve Saray, ülkenin içinde bulunduğu durumun sorumluluğunu paralele yüklüyorsa, Bahçeli de ’’Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yoktur’’ diyerek neden bunu kullanmasın.
Bu topraklarda kimsenin ‘’Yoğurdum ekşi’’ diyerek suçu biraz da kendisinde aramasını beklemem elbette.
Bizde böyle bir siyasi anlayış olmadığı için de Bahçeli’nin değişim isteyenleri ‘Kurultay tacirleri’ diye suçlamasına da şaşırmamak lazım.
Devlet Bahçeli’nin de gurup toplantısında söylediği gibi MHP bir ‘dava’ partisidir.
Bir davanın gelecek kuşaklara kişiler aracılığı ile aktarılacağını bilecek kadar tecrübem var elbette.
Liderde önemlidir ama liderler gelir geçer.
Kalıcı olan davadır.
Devlet Bahçeli, gerek bir nefer olarak ve gerekse Genel Başkan olarak uzun yıllar MHP’ye hizmet etmiştir.
Ama kitleler üzerindeki etkisini yitirmiştir.
Kurultay yapabilmek için mahkeme kararını bekleyen bir partinin politikalarını halka aktarabileceği enerjisi kalmamıştır.
Bahçeli değişim talep edenleri ‘Kurultay tacirleri’ olarak suçlarken MHP teşkilatlarında da ‘’Liderimiz henüz sağ iken, ne diye değişim istiyorlar’’ diye suçlayanlar da var.
Bizdeki anlayış bu maalesef.
Bahçeli dünkü gurup konuşmasında ‘’Samimiyetle ifade ediyorum, Tüzük Kurultayı için imza veren her kardeşim benim için değerlidir.Hepsinin iradesine saygı duyuyor, taleplerini biliyor ve anlıyorum’’ diyor ama ardında da ‘’Olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır. Bizde inecek sancak, devredecek miras, üzeri çizilecek hatıra yoktur’’ demeyi de ihmal etmiyor.
Ama Devlet Bahçeli şunu unutuyor.
Olağanüstü kurultay talep ederek imza verenler kadar, siyasi ikballerinden korktukları için imza vermeyenlerin de olduğu biliniyor.
Farkında mı bilmem ama koltuğu çoktan altından kaymış olan Devlet Bahçeli hala direniyor ama konu ‘Koltuk davasına’ doğru evriliyor.
Bari bunun farkında olsa.