bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
KIZILAY NE İŞ YAPIYOR?
Yazarlar // 29 Nisan 2020 Çarşamba 05:07

İsmail BAŞARAN

Deprem oluyor vatandaştan yardım istiyor, oysa vatandaşa yardım etmesi gerekiyor. Bütçesi var diye de SMS ile yardım dileniyor vatandaştan, diğer kurumlar yardı ediyor. Vatandaş yardım ediyor. Cumhurbaşkanlığı kampanya başlatıyor, bazı TV’lerde yardım programları yapılıyor. En son örneği Elazığda yaşandı. Vatandaş Erzincan için yardımlarını SMS yoluyla yaptı. Toplanan paralarla konut yapılacaktı konutları yıkılanlara, ne oldu konutlar yapıldı mı? O yardım için Samsun’dan da SMS ile yardım yapanlar oldu.

Oldu da ne oldu, paralar ne oldu, nereye gitti, konutlar yapıldı mı, orada Kızılay çadır dağıttı tamam da bu salgında ne yapıyor, vatandaştan neden yardım istiyor? Kızılay’ın istediği 10 TL, belki küçük bir rakam gibi görülebilir ancak damlaya damlayla göl olur derler o göldeki su kime gidiyor, gölün suyundan kim yararlanıyor?

Oysa içinde bulunulan günlerde yardım etmesi gereken kurum Kızıla değil mi? Kızılay vatandaş yardım etsin diye iban numarası verdi de vatandaşa acaba neden bir maske bile vermedi?

O maske gelmeden işin peşini bırakmayacağım. Neden mi, Türkiye çok büyük bir devlet çünkü görmüyor musunuz ABD’ye bile maske gönderiyor. Hem de tamı tamına 500 bin maske.

Türkiye vatandaşına da zamanla maske gönderir, bazı alanlar olmuş da çoğunluk henüz alamadı, nereden mi biliyorum, maske gelmedi henüz, ondan biliyorum. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti, kendi vatandaşından daha çok Amerika vatandaşını seviyor ve kolluyor, ne acı bu kafadaki yöneticiler tarafından yönetilmek.

 

SALGIN NEYE YARADI?

Mayıs ayının ilk üç günü sokağa çıkma yasağı var. Vatandaş üzülüyor, çalışan kesim, yani işçiler bayramlarını kutlayamayacakları için can sıkıntısı içinde. Ancak bu yasak salgını önleyebilmek kadar, işçi hareketlerinin önüne geçilmesi amacıyla da iktidarın işine geliyor. Çünkü işçiler sokaklara çıkıp iktidarın ekonomi politikalarını eştiremeyecek, haklarını toplumun önünde isteyemeyecekler. Bu da haliyle iktidarı ve ekonomiyi yönetenlerin işine yarayacak.

Ancak unutulmaması gereken bu konu var. Tüpe hacminden fazla gaz koyulmaz çünkü sonunda patlar ve çevresindekilerin çanını yakmakla kalmaz belki de can vermelerine yok açar.

Çünkü iktidarların asıl korkmaları gereken her konuda fikir beyaz eden aydınlar değil sessiz kalan yığınlardır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Küstahlık, zayıf insanın güçlü olma taklididir.(Eric Hoffer)