bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
kısıtlamalar Artırılmalı
Yazarlar // 26 Kasım 2020 Perşembe 00:32

İsmail BAŞARAN

Çevremize baktığımızda Samsun’da salgınla ilgili önlemlerin tam anlamıyla uygulandığını söylemek pek de mümkün görünmüyor. Çünkü sokağa çıkma yasakları tam anlamıyla uygulanmıyor. Bunu sokakta gezenler de alenen görüyorlar.

Bir taraftan salgın var deniliyor bir taraftan da yeterli önlemler alınamıyor. Alınan önlemler de tam anlamıyla uygulanmıyor. Açık kafelerin olduğu, bazı çay ocaklarının yasaklara uymadığı gözleniyor. Yaşı ileri olanları sokağa çıkma saatlerini engelleyeceksiniz ancak gençler sokaklarda dolaşıp salgının bulaşmasına yol açmasına engel olmayacaksınız. Bu yasaklar koyanlar hangi kafa yapısıyla yapıyorlar bu uygulamaları anlamıyorum. Benim gibi anlamayanlar da çok elbet. Sağlık Bakanı Koca da Samsun’daki vaka sayılarının artmasına dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'un da aralarında olduğu 10 ilin sağlık müdürü ile video konferans yöntemiyle görüştü ve durumu özetledi.  Son günlerde alınan kararla HES kodunun uygulanması da gündeme getirildi. Bu koda güvenilecekse Samsun’da ne yaşlısı ne de genci sokağa çıkmamalı. Salgının önlenmesi eğer sokağa çıkmamakla olacaksa kurallar sıklaştırılmalı evine kapatılan insanların geçim sıkıntısı çekmemeleri için kendilerine de yardımcı olunmalı.

Maske, mesafe ve temizlik deniliyor da maskeler artık iyi fiyatlarla satılır olmuş durumda. Değişik maskeler var piyasada vatandaş da hangisini alacağını şaşırmış. Salgın döneminde vatandaşına ücretiz maske dağıtmaktan aciz durumdaki hükümetten “maskelerin parayla satılması” durumuna gelinmesi mi salgını önleyecek?

İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılı günlerde sadece kısıtlamaların artırılması değil sarayda yaşayanlar ve TBMM’ye sadece gidip hiçbir iş yapmayan vekillerin de maaşlarının en az yarıya indirilmesi gerekmektedir. Gerekmektedir çünkü o zaman belki vatandaşa ücretsiz maske dağıtılabilir.

Hani uçuşa geçiyorduk, hani her şey iyileşiyordu, salgını bile yönetemiyorsunuz, sadece söz söylüyorsunuz gündemi değiştirmek için ise önünüze gelene saldırıyorsunuz. Bu uygulamalar Türkiye gibi bir ülkede yaşayanlara yakışmıyor. Ancak bakalım insanlar bunu ne zaman anlayacaklar…

Ben mi ne yapıyorum? Yaştan dolayı evden çıkamıyorum. Ancak benden daha yaşlı olan söylemleriyle gündem değiştiren Saygıdeğer Bahçeli evinden çıkabiliyor, konuşurken de maalesef maske bile takmıyor, caba neden?

 

İLKADIM’DAN BİR HAMLE DAHA

Samsun İlkadım Belediyesi salgın sırasında vatandaşının yanında olmayı sürdürüyor. Muhtaç olanların evlerine erzaklarını getiriyor. Benzeri yardımlar diğer belediyeler tarafından da az da olsa yapılıyor. “Komşusu açken tok yatamayız” kültüründen gelen insanlarız, bir elin verdiğini öteki el görmemeli mantığı da değişmeli artık. Belediyelerin yardımlarını gizlememeleri vatandaşın da elini taşın altına koymasına yol açıyordur. Bu işler de sıklaştırılmalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Gençliğe, yaşlılıktan çok hürmet etmeliyiz.  (Victor Hugo)