bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kim Kiminle Olacak
Yazarlar // 5 Ağustos 2020 Çarşamba 15:02

İsmail BAŞARAN

Erhan Usta bağımsız bir milletvekili o nedenle de etrafında dönenler çok var. Usta etrafında dönenin çok olması nedeniyle asıl işini yani milletin vekilliğini unutmuş gibi.

Samsun’un bağımsız milletvekili Usta’nın geçenlerde mutlu günü vardı. Bu mutlu gününde özellikle de üst düzey siyasetçiler kendisini yalnız bırakmadı. Bu siyasetçiler arasında üç partinin genel başkanları vardı, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da düğüne katılanlar arasındaydı. Erhan Usta Samsun Milletvekili, bağımsız kalınca da çevresinde siyasi partilerin genel başkan seviyesinde bulunmalarından daha doğal bir durum olmaz herhalde.

Çünkü Türk Siyaseti son günlerde büyük bir çıkmaza doğru sürükleniyor. CUMHUR İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP zor durumda belki yakında Meclis’teki üstünlüklerini bile kaybedebilirler. Çünkü bakarsınız yeni kopmalar olur. CUMHUR ittifakı böyle de MİLLET İttifakı başka mı yani, orada da kopmalar oluşacağa benziyor.

En önemli kopmanın da CHP’de yaşanacağı gün gibi aşikar. Bunlardan birisi de Muharrem İnce, hani MİLLET İttifakı adayı vardı ve seçim daha sonuçlanmadan “ne yapalım adam kazandı” deyip çekip gitmişti ya, işte o kişi.

Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen ve sahayı terk eden İnce şimdi CHP’den bazı milletvekillerini koparıp parti kurma derdinde. Yani Sayın Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın ekmeğine seçimlerde nasıl bir yağ sürüp kazanmasına yol açtıysa yine ve yeniden bir oyun kurma aşamasında galiba. Çünkü önümüzde bir erken seçimin olması kaçınılmaz gibi görünüyor. Bu seçimlerin yenilmişleri iğse herhalde gittikçe eriyen CUMHUR İttifakı üyeleri olacak.

MHP gitti gidiyor döner mi bilmem de öncelikle Genel Başkanlığı seçimi yapıp Bahçeli’yi göndermeli gibi görünüyor, çünkü bağımsız olarak aldığı partiyi bağımlı duruma getirmiş durumda. Kime bağımlı olduğunu da önümüze sandık gelince hep birlikte göreceğiz.

Türlük diye bir şey yoktur diyenlere neden destek verdiği de anlaşılacaktır. Aklıma gelmişken sızan söylentilere bakılırsa sandalye sayısı yakında azalacakmış, MHP’de de herhalde kopmalar olacakmış…

Bugün Samsun siyasetinin dışına çıkmak istedim ancak olmadı işte. Çünkü Samsun’da da tanıdığım bir dolu MHP’liden gidişatı iyi görmeyenler var. Mevla’m neylerse güzel eyler, bekleyip göreceğiz hep birlikte.

 

GÜNÜNSÖZÜ

Körlerin ülkesinde tek gözlü insan kral olur. (Desiderius Erasmus)