bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kim ekonomik krizde?
Yazarlar // 9 Aralık 2019 Pazartesi 12:25

İsmail BAŞARAN

Maliye ve ekonomi ile ilgili yönetim kadrolarında bulunanların “ekonomik kriz yok” demelerine bakmayın siz, Türkiye’de ekonomik kriz Allah’ına kadar yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile damadı Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Ekonomimiz düzlüğe çıkıyor” şeklindeki ifadelerine kanmayın, vatandaş sesini çıkarmıyor ancak bu bir fırtına öncesi sessizliğidir. Vatandaşın beli gerçekten kırılmış durumda, insanlar bırakın yemeği eve nasıl ekmek götüreceğini düşünür durumda.

Vatandaş krizle uğraşıp boğuşurken, bu kriz kime yarıyor peki?

AK Parti’nin göreve geldiği günden bugüne bir düşünün ve çevrenizi gözlemleyin bakın kimler fakirleşiyor kimler günden güne zenginleşiyor. Kimler paralarına para katıyor mallarını çoğaltıyor, işin o tarafına bakın sizler sadece ekonominin “düzlüğe çıkmakta olduğu” söylemlerine inanır kendi durumunuzu göz ardı ederseniz her geçen gün dibe vuracaksınız unutmayın bu gerçeği.

Başta AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ve kabine üyeleriyle AKP’li vekillerin göreve geldikleri süreden bu yana mal varlıkları bir araştırılsa, çocuklarının, ailelerinin durumları göz önüne serilse de krizin kime yarar kime zarar verdiği ortaya çıksa, ne güzel olur değil mi?

 

DEĞİŞEN BİR DURUM YOK

Birkaç gündür MİLLET İttifakı tarafından seçilen Ekrem İmamoğlu tarafından yönetilen İstanbul’daydım. Vallahi İstanbul’da sular kesiliyor yani vatandaşlar değişik saatlerde susuz kalıyorlar.

Tabi bu durum da AK Parti’liler tarafından “İşte CHP Mantığı” diye söyleniyor, kamuoyu yaratıyorlar. Yapacak bir şey yok, ya söz vermeyeceksin ya da verdiğin sözü tutacaksın. İstanbul’dan bize ne demeyin aynı su oyunu Samsun’da da oynanıyor.

İstanbul’da su bulunamadığı için sular kesiliyor, Samsun’da ise zırt pırt zam geldiği için vatandaş su kullanamıyor. Kısaca öpen değişse de öpülen vatandaş oluyor.

Samsun’da Cumhur İttifakı’ndan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mustafa Demir suya sürekli zam yapıyor, bu nedenle de musluktan sular damla halinde akıtılıyor, vatandan istediği gibi su kullanamıyor. Kısaca İstanbul’da su olmadığından Samsun’da da pahallı olduğundan durum değişmiyor.

Türkiye üretemeyen ve sürekli tüketen bir duruma geldi sonunda. Sizce Türkiye’yi bu duruma yöneteler mi getirdi, yönetenlere biat eden yönetilenler mi, çıkın işin içinden bakalım çıkabilecek misiniz?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz. (Montaigne)​​