bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kılıçdaroğlu’nun Yeni Miting Yöntemi
Yazarlar // 20 Ekim 2015 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

AK Partinin Samsun Mitingini değerlendirirken, ‘’Davutoğlu Samsun’dan umduğunu bulmadı’’ diye yazmıştık.
Davutoğlu miting yapmıştı.
Kılıçdaroğlu ise SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) açtı. Bu nedenle Davutoğlu’nun Cumhuriyet Meydanındaki mitingiyle, Kılıçdaroğlu’nun Çiftlik Caddesindeki SKM açılışını aynı kefeye koymayacağım elbette.
Kılıçdaroğlu’nun meydan mitingini iptal ederek, 6 ilçeyi gezme kararı alması bize bu kıyaslamayı yapma imkanı vermedi.
Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerini ziyaret ederek buralarda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, İlkadım’daki SKM açılışına açıklanan saatten 45 dakika kadar geç geldi.
SKM açılışı olduğu için bir platform kurulmamıştı, halka hitap ederken otobüsün üzerinden konuşan Kılıçdaroğlu, İlkadım’a gelmeden önce hafiften yağmur yağmaya başlamıştı. Bu nedenle mi bilmem ama zaten çok kalabalık olmayan caddeden bu yüzden ayrılanların olması da dikkati çeken bir ayrıntıydı.
Seçim bildirgesinin ana temasını oluşturan ‘Önce Türkiye ve Önce İnsan’ sloganlarına atıfta bulunurcasına konuşmasına  "Kılıçdaroğlu sözü, namus sözü; bu ülkede terörü bitireceğim. Bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğim. Benim samimiyetimden hiç kimse endişe duymasın" diye başladı.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında meydan mitinglerini iptal etmesine de neden olan Ankara patlamalarına da atıfta bulunarak ‘’Size güvenli meydanların sözünü’ de veriyorum’’ dedi.
En çok da bu sözü alış aldı.
‘’Neden 1 Kasım’da seçime gidiyoruz?’’ diye de soran Kılıçdaroğlu, ‘’ Dün kadar ‘Milli İrade’ diyorlardı. 7 Haziran’da milli irade tecelli etmişti. Neden milli iradeye güvenmiyorsun?’’ diye sordu.
Cumhurbaşkanın ‘’400 Milletvekili istiyorum’’ sözünü de eleştiren Kılıçdaroğlu ‘’Bunu neden istiyorsun, Millet vermiyor. ‘Vermiyor’ diye millet zorlayacak mısın?’’ dedi.
Konuşmanın ardından İl Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışlını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, özellikle hanımlardan büyük ilgi gördü.
Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirmek bir birleriyle yarışan hanımların arasından koruma eşliğinde SKM’den ayrılan Kılıçdaroğlu, daha sonra Atakum’a hareket etti.
Miting yapmak yerine, adaylardan Şaban Sevinç’in önerisiyle bir günde 6 ilçeyi gezen Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesi CHP’ye 3. sandalyeyi kazandıracak hamle olacak mı?
CHP’nin Samsun’da oyları atıyor.
Biz bunu dün itibariyle hedef HALK’ta yayınlanmaya başlayan kamuoyu çalışmalarının saha çalışması sırasında da gördük.
Bizim gözlemlediğimiz artış CHP’ye 3. milletvekilliğini getirmek için yeterli mi?
Bu soruya kimse şimdiden ‘’Yeter’’ diyemeyeceği gibi, bunu ben de söyleyemem.
Bekleyip göreceğiz.